Dagje Bergen

Noorwegen, Bergen

Een vrije dag vandaag, yes! Uitslapen...alhoewel uitslapen... We moeten er om 8.00 uit want we worden in Bergen gedropt. Na een kleine rondrit, Bergen is tenslotte niet zo groot, hebben we tot 17.00 de tijd om rond te dwalen. Wat zullen we eens gaan doen? Eerst maar 's over de vismarkt lopen, "de" attractie van Bergen. Het stinkt er enorm, maar Sjaak leeft zich helemaal uit met 't fototoestel. Vooral de zeeduivel is favoriet, 't ziet er niet uit. We krijgen nog een stukje walvis aangeboden, dus we proeven 't maar even. Is gelukkig niet te eten, dus we hoeven geen walvis mee terug te nemen! Daarna lopen we langs de oude handelshuizen Bryggen.

Het regent 300 dagen per jaar in Bergen, dus je begrijpt het al: vandaag is zo'n dag! Gelukkig is het alleen af en toe een buitje, dus het valt mee.

We eten ff wat bij de Burger King, we betalen een kapitaal dus ondanks dat het niet echt lekker is moet alles tot aan de laatste pin friet op. Hahaha, zo erg is het nou ook weer niet, maar het was wel erg duur.

We hebben geen zin om te winkelen dus we besluiten naar Akvariet te gaan. We verwachten een soort van Dolfinarium, duidelijk niet dus! De enige dieren die ze buiten hebben zijn 4 zeehonden en een stuk of 8 pinguins. Binnen staan een hoop aquariums met zeevissen, en dat was het dan. 1½ uur later & 200 kronen (??) lichter staan we weer buiten. Nu moeten we toch maar gaan winkelen, ff kijken of we nog wat meer geld kwijt kunnen. En ja hoor gelukt! Ik heb een vestje gevonden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.