Bali

Indonesië, Ubud

Vanuit Java zijn we met de ferry naar Bali gereisd, waar we de eerste 3 dagen in het plaatsje Bedugul verbleven. Dit dorp ligt vrij hoog in de bergen waardoor het regelmatig regende, gelukkig hadden we hier een fijn huisje! We zijn een dag met de scooter naar de prachtige Jatiluwih rijstvelden gereden, de rijstplanten stonden al erg hoog en waren daardoor super groen. We hebben een flinke wandeling gemaakt door de velden met onderweg mooie uitzichtpunten op de vele rijstterrassen. Verder hebben we de Pura Ulun Danu Beratan tempel bezocht, die op het Beratan meer staat. Wij vonden de tempel niet echt bijzonder en de horde toeristen die er rondliep hielp er ook niet aan mee. Verder lag er een grote tuin achter de tempel met beelden van dieren, erg raar maar wel vermakelijk.

De rest van ons verblijf in Bali hebben we in Ubud doorgebracht, een gezellig en druk stadje midden tussen de rijstvelden. Mooi om te zien dat maar een paar meter buiten het drukke dorp een oase van rust ligt met prachtige rijstvelden en authentieke huisjes. Ook zaten er in Ubud veel sfeervolle restaurantjes waar je heerlijk kon eten, zoals Warung Bernadette waar we een erg lekkere Rendang en Gado Gado op hebben.

We hebben een kookcursus gevolgd bij Peyuk Bali van chefkok Ketut. We zijn gestart op de markt waar we uitleg kregen over verschillende fruitsoorten, groeten en kruiden. Vervolgens werden we naar de kooklocatie gebracht, een mooie ruime keuken met uitzicht op de rijstvelden. We hebben samen 6 gerechten gemaakt, alles was goed voorbereid en werd super uitgelegd. Na het koken mochten we het ook allemaal op eten, het was een flink maal maar wel lekker vooral de sate's! In de middag hebben we een heerlijke Balinese massage genomen bij een mooie spa, zo ontspannend!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

druk aan het oefenen met kokkerellen voor als jullie weer thuis zijn??? beetje afgeleerd misschien?? prachtig die super groene rijstvelden! Heerlijk om al die plaatjes weer te zien, die wij vorig jaar ook gezien hebben...

papa en mama 2017-05-25 10:36:12

Hopelijk heb je de kookkunsten onthouden kun je het thuis een keertje voorschotelen. ik wel best proeven

martha 2017-05-25 13:28:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.