Bocas del Toro

Panama, Bocas del Toro

Vanuit Puerto Viejo hebben we een bus gepakt richting de grens met Panama. Na lang moeilijk doen kregen we gelukkig een exit stempel in ons paspoort (aangezien we geen enter stempel hadden, wat de duanebeambte helaas op viel). Daarna over de brug gelopen naar de Panamese kant van de rivier om daar een busje te pakken naar Almirante van waar de boot naar Bocas Del Toro vertrok. Na aankomst in de avond een lekker gegeten bij Bocas Bambu Beach en genoten van de Panamese Balboa biertjes.

Vanuit Bocas stad kun je gemakelijk dagtripjes maken naar de stranden en andere eilanden. De eerste dag zijn we naar het noorden van het eiland gegaan waar Starfish beach ligt, een mooi strand met veel grote zeesterren. Op de weg hier naartoe kwamen we langs veel kleine maar prachtige privé strandjes.
De volgende dag hebben we een watertaxi gepakt naar een dichtbij gelegen strandje tegenover het hoofd eiland. Heerlijk rustig strand met een leuke beach bar. Het motto is hier overal: no shoes, no shirt, no problem! Heerlijk! :)
De laatste dag zijn we in de ochtend met een tourtje vertrokken langs 6 plekken over de verschillende eilanden. Het snorkellen bij Coral Bay was erg mooi met veel kleurrijk koraal en Isla Zapatilla was een geweldig bounty eiland.

Na terugkomst hebben we snel gegeten en een bootje gepakt naar Almirante op het vaste land, om daar een bus te pakken naar Panama stad. Het werd een enerverend ritje door het slechte weer met veel regen en onweer. Veel omgevallen bomen die onze buschauffeur met een groot kapmes in de stromende regen weg probeerde te hakken. Een spannend moment toen een boom net voor de bus viel, gelukkig geen gewonden! Zo ging het nog even door met andere omgevallen bomen weghalen, inclusief een dikke palmboom! Totdat een stuk verderop hele modderstromen de weg geblokkeerd hadden en er niemand meer doorheen kon totdat pas in de ochtend de graafmachines de weg vrij kregen. Onze voorspelde rustige nachtrit werd een flinke reis van 25 uur!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

wat een heftig busritje! supermooie foto's weer van prachtige stranden en een geweldige onderwaterwereld! Zullen we ruilen van plek??? Liefs en geniet! XXX

mama 2016-06-20 19:13:02

gelukkig die exit stempel toch nog gekregen na de pech op de heenweg toen jullie die stempel hebben misgelopen. Een heftige nachtrit zo met dat natuurgeweld, regen, onweer, modderstromen. je maakt zo van alles wat mee. weer mooie reisverslagen en prachtige foto's.

sylvie 2016-06-28 16:03:55

een reis is niet compleet zonder 'n avontuur he de goede afloop is wel fijn natuurlijk

Bart 2016-07-01 11:01:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.