Stellenbosch

Zuid-Afrika, Stellenbosch

We wilden onze wijnkennis natuurlijk nog verder uitbreiden dus kon een bezoekje aan het wijngebied Stellenbosch niet uitblijven! Stellenbosch is een erg groot wijngebied met 150 wijnbedrijven in een prachtige omgeving met gigantische wijnvelden en bergen, alles is mooi aangelegd met mooie bloementuinen.
De eerste tour en proeverij bij wijnbedrijf Delheim koste maar €2,40 per persoon inclusief 6 wijnen om te proeven, wat een feest 😄 De wijnen waren lekker behalve de eerste wijn die het bedrijf op de markt heeft gebracht, een mierzoete dessertwijn genaamd Spatzendreck. De wijn die een prijs heeft gewonnen voor het lelijkste wijnlabel (een label met een vogeltje dat in het wijnvat poept). Uiteraard vonden we de duurste wijn weer het lekkerst.. De Vera Cruz Pinotage, Pinotage wordt alleen in Zuid-Afrika gemaakt. Na al deze wijntjes werd het tijd voor een lunch, daarvoor zijn we naar Beyerskloof gereden, een lekkere lunch met een mooi uitzicht over de wijnvelden.
We hebben de dag afgesloten met een chocolade - wijntasting bij Waterford. We kregen 3 wijnen met een chocolaatje dat de smaken van de wijn zou moeten versterken, wij proefde niet echt verschil. Wel lekkere wijnen en volgende keer wat meer chocolade 😇 Na het proeven mochten we nog een kijkje nemen in de ruimte met de wijnvaten, het was net een kerk, echt prachtig!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.