Java

Indonesië, Cemoro Lawang

Op het eiland Java wilden we graag 2 vulkanen bekijken. Vanuit het vliegveld in Surabaya zijn we naar Cemoro Lawang afgereisd, een dorpje vlakbij de Bromo vulkaan. Voor het mooiste zicht op deze vulkaan zijn we om 3 uur 's-nachts opgestaan om de zonsopkomst bij de Bromo te gaan bekijken. Het was een flinke klim van 1,5 uur en toen we eindelijk boven aan kwamen was het helaas ontzettend mistig en bewolkt. Na een tijd wachten trok de mist een beetje weg zodat we in ieder geval de vulkaan en de vallei konden zien. Op de terugweg hadden we mooie uitzichten op de vele landbouw velden. Terug in het dorp hebben we ontbeten, helaas werd het steeds slechter weer en kwam er ontzettend veel rook uit de Bromo vulkaan dus besloten we ons niet aan de wandeltocht naar de vulkaan te wagen. We hebben dus gelijk een bus genomen naar het stadje Banyuwangi, een rit van 8,5 uur in een hele oncomfortabele bus. Hopelijk onze laatste lange rit van onze reis!

De volgende dag besloten we vroeg in de ochtend met de scooter naar de 2250 meter hoge Ijen vulkaan te gaan. Een mooie route van 1,5 uur met het eerste stuk door de prachtige rijstvelden met palmbomen en daarna een stuk de berg op door de jungle. Vanaf de parkeerplaats was het een erg stijle en zware trekking van 1,5 uur naar de top van de vulkaan. Het was flink bewolkt en bovenop werd het steeds mistiger, maar daardoor was het gelukkig wel iets koeler. Ondanks de mist en wolken hadden we vanaf de kraterrand een prachtig uitzicht op het felle turquoise kratermeer en de stomende vulkaan. De vulkaan is tevens een actieve zwavelmijn en het was erg indrukwekkend om te zien hoe de mijnwerkers zwavelblokken van 80-120 kg de krater uit dragen. Op de kraterrand slaan ze de grote zwavelbrokken kapot om ze in zakken te doen en deze daarna in karretjes de hele stijle tocht naar beneden te rijden. Respect! Daarna was het weer een flinke tocht terug maar onderweg zagen we nog wel erg grappige aapjes met een soort bloempotkapsel!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoe mooi zou het zijn geweest met een zonnetje erbij??? Ziet er toch prachtig uit en het heeft ook wel iets mysterieus zo...

papa en mama 2017-05-25 10:34:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.