Fraise de Carpentras

Frankrijk, Mazan

De aardbei van Carpentras is een prachtige vrucht met zijn mooie donkere rode kleur en heerlijke zoete aroma. Is aan het eind van de 19de eeuw in het Graafschap Venaissin verschenen, en sindsdien een groot succes. Sinds 1987 een geregistreerd merk, en over het algemeen tussen maart en juni in de schappen te vinden.

De aardbei van Carpentras is ontstaan uit drie variëteiten, de ciflorette, gariguette en pajaro. Is rijk aan vitamines C en B9; het zonnige klimaat en de goed gedraineerde grond zorgt voor grote, zoete, heerlijk geurend vruchten. Is heerlijk naturel of als toetje met slagroom, maar kan ook verwerkt worden in gebak, jam, siroop of nectar.

Het departement Vaucluse is de op drie na grootste aardbeienproducent in Frankrijk, en levert 5 % van de totale Franse productie. Deze heerlijke vrucht wordt jaarlijks half april gevierd in de stad Carpentras. Op programma: ontmoeting met producenten, aardbeiproeverijen, kookdemonstraties, muzikale optredens en optocht van het aardbei-genootschap (confrérie de la fraise) van Carpentras!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.