Culi-shoppen in Alba

Italië, Alba

Culi-shoppen in Alba
In de voetsporen van Ilja Gort en Robert van Beckhoven 01 JUL 2017 - 22 JUL 2017
donderdag 06 juli 2017, Alba, Italië
Het is koffietijd wanneer we aankomen in Alba. Bij bar Vineria, waar de locals, zo te zien, ook graag komen, drinken we een lekker bakkie. Ja, een goede kop koffie, die kennen ze in Italië zeker. En de prijs, dat is echt een lachertje. €1,50 voor een cappuchino, €1,00 voor een espresso en voor een cafe Americano tussen €1,00 en €1,50.
De Italiaan leeft, in tegenstelling tot wij Nederlanders, veel buiten. Ontbijten, koffiedrinken, lunch en diner worden vaak buitenshuis gebruikt. Is het bij ons nog koffietijd, nou de locals nemen al snel een glas wijn met een bordje lekkernijen. Jan ontdekt binnen allemaal schalen met lekkere hartige dingetjes. Een goed alternatief voor onze worst- en kaasplank?

Al lopend door de Via Cavour, een pittoresk winkelstraatje, zien we bij "I Negozi di Via Cavour", althans dat staat op het fraai beschilderde bord aan de buitenkant van de winkel te lezen, een etalage vol met overheerlijke platen met pizza.Di mamma gaat helemaal op in haar bestelling waardoor onze foto onopgemerkt blijft.

Aan de overkant van het straatje lopen we binnen bij Coffe Matic. De Illy kopjes en bekers hebben gelijk mijn aandacht. Toch leuk om in Italië nieuwe kopjes voor thuis te kopen. Met de 6 kopjes en 2 bekers uit de art collection "Emilio Pucci" gaan we de deur uit.

In weer een andere winkel wordt verse pasta, vis- en een soort rijstsalade verkocht. Het ziet er allemaal even smakelijk uit. Alba kent veel speciaalzaken. Zo kan ik ï Piaceri del Gusto" niet voorbij lopen zonder Funghi secchi (een mix van gedroogde paddestoelen) en een zakje gedroogde Shiitake mee te nemen. Online bestellen kan via www.ipiaceridelgusto.it.
Bij Cibo & Vino aan de Via Cavour nr 11 doen we onze laatste inlopen. Met een tas vol streekproducten zoals Riso Carnaroli uit Bra, Biscottini die Novara, Amaretti Giacobbe uit Sassello, tagliatelle al tartufo, enz.enz. gaan we terug naar de camping.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.