Marone en de olijfolie

Italië, Lombardije

Op zoek naar de olijfolie van Marone. Bij het plaatselijke VVV worden we geïnformeerd over de verschillende verkooppunten. Helaas, een bezoek aan een producent zit er niet in. Met wat folders in de tas gaan we op pad. Onze eerste stop is bij L'Angolo dei Sa Pori aan de Via Roma 22. Een winkeltje helemaal van deze tijd. Hier kun je terecht voor Pane, Vino, Olio, Salumi, Formggi e molto altro. We nemen een kop koffie met een taartje van bladerdeeg. Heerlijk even bijkomen van de 1 uur durende fietstocht. Het assortiment olijfolie stelt niet zoveel voor dus gaan we naar een volgend adresje wat dichtbij een camping moet liggen. Bij toeval zien we nog net het informatiebordje. We fietsen het pad op en komen uit achter een appartementencomplex. We treffen het want een oudere man in zwembroek, blijkbaar net op weg naar het meer, roept die mamma om aan te geven dat er klanten zijn. Na een kort gesprek, waarvan we de inhoud niet hebben verstaan, besluiten we om weer verder te gaan. Gezien de mooie folder weten we bijna zeker dat we bij Azienda Agricola Camplani moeten zijn voor de beste olijfolie.

Na een helse fietstocht/wandeling komen we eindelijk aan op Via S.Pietro nummer 19. Hier bij Market Livio Camplani, de buurtsuper wordt de olio uit de regio, zo uit het vat, verkocht. We proeven zowel de blend- (pikante-) als de medium olijfolie. De blend is voor gerechten als vlees en pasta. De medium wordt geadviseerd voor over vis en salades. Deze olie wordt níet gebruik om in te bakken. Met een blik van 3 liter elk, een doosje wijn (rood/wit en bubbels), gemaakt door "kruidenier" zelf en een mooi stuk kaas gaan we weer verder althans, niet voordat er is afgerekend. Dat is nou net het probleem. Pinnen is niet mogelijk en onze voorraad cash ligt in de camper, bestemd om de camping te betalen. Om contact geld te kunnen pinnen wordt aangeboden om even mee te rijden naar het lager gelegen Marone. We nemen dit aanbod graag aan.

Een lunch op hoog niveau, dat lijkt ons wel. We genieten, naast een overheerlijke ravioli en een mixed grill, van het fantastische uitzicht.

Voor een nog beter zicht op het Lago d'Iseo nemen we nog een stijl pad naar het hoger gelegen kerkje. Met onze voorraad olijfolie en wijn in de fietstassen beginnen we aan de afdaling en vervolgen de weg terug naar de camping.










Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.