Reisdag naar Zwitserland

Zwitserland, Melano

Vandaag is het dan eindelijk zover. We gaan genieten van onze zomervakantie 2018. Ons doel is de Marken en Toscane, 2 Italiaanse streken waar het op culnair gebied goed toeven blijkt te zijn, tenminste, wat ik in de verschillende berichten op het world wide web heb gelezen. Jan heeft een aantal campings uitgezocht en 1 daarvan al voor een weekje geboekt.
Normaliter vertrekken we op de zaterdag maar dat gaat dit jaar niet op. Gisteren heeft het Podiumorkest van de van Limburg Stirum Korpsen, waar ik lid van ben, deelgenomen aan het Dedemfestival in Dedemsvaart. En laten we nu opnieuw de dagwinnaar geworden zijn, net als in 2016.. We zijn allemaal heel blij en hebben deze dag afsloten met een BBQ bij ons clubgebouw.

Om 6.20 uur, met 62865 km op de teller en een temperatuur van 10,8°C gaan we op weg. Eerst nog even wat cash halen bij de Rabobank en naar het pompstation om de gastank van de camper te vullen. En wat nu zo leuk is dit jaar? De eerste honderden kilometers zit ik achter het stuur en Jan kijkt lekker om zich heen.

Na een voorspoedige reis komen we aan het eind van de middag aan op camping Paradiso aan het meer van Lugano in Zwitserland.
Het is een plaatje, zoals deze camping aan het meer ligt. Het is bewolkt maar ondanks dat toch lekker om even buiten te genieten van een wijntje. We pakken een stoel en een fles wijn, uit de voorraad van thuis, en genieten. De eenden zijn gewend aan toeristen en komen dan ook even kijken of er nog wat te knabbelen valt.

Om onze trek te stillen eten we op de camping een pizza. Een mooie overnachtingscamping op een uniek plekje aan het meer van Lugano. Gaan we onthopuden voor een volgende keer.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.