Bergamo en een race tegen de klok

Italië, Bérgamo

Met onze gehuurde auto, een Fiat Pinda, gaan we, nadat ons navigatiesysteem uiteindelijk ook werkt, op weg naar Bergamo. We parkeren in een straatje achteraf en lopen naar het stationnetje waar het treintje vertrekt naar de oude stad die op een heuvel ligt. Eenmaal boven genieten we van het fantastische uitzicht over de stad. In het stationsgebouw bestellen we koffie en abrikozentaart. Helaas is de abrikozentaart niet geserveerd. Nou ja, dan maar niet. Ook in het oude Bergamo staan mooie kerken en andere gebrouwen. Bij de plaatselijke bakker snel een foto gemaakt van de lekkere biscotti. Omdat de rij klanten voor pizza's e.d. nog al lang is besluiten we om een terras te zoeken voor de lunch. Op het Piazza.... bij Cafe del Tasso, vlakbij een aantal mooie kerken zien we een gezellig terras. Ik bestel een Paccherie di Gragnano con pomodoro, basilico e spuma di mozzarella di bufala en voor Jan een Sesar Salade. Samen met een glas witte wijn en een liter water kunnen wij er wel weer even tegen.

We worden nog eens selfie experts want de zoveelste in deze vakantie wordt geklikt. Zo rond de klok van tweeën gaan we terug met het treintje om onze reis te vervolgen naar San Pellegrino Terme. Even buiten de stand ligt het fabrieksgebouw waar de flessen bronwater, die we ook thuis weleens drinken, gevuld worden. Erg leuk om te weten waar dit lekkere watertje vandaan komt. Op de borden langs de weg wordt de richting van de Terme weergegeven. Natuurlijk willen we dit ook even bekijken. Het blijkt een statig huis te zijn waarin dan waarschijnlijk de Terme is gehuisvest. Bij de ingang is een soort fontein waar we onze waterflesje bijvullen. Het is bijna 15.30 uur wanneer we ons realiseren dat de huurauto nog vóór 18.00 uur weer ingeleverd moet worden bij het verhuurbedrijf. Het wordt een race tegen de klok om binnen 2,5 uur nog 2 passen te rijden.Vanaf S. Pellegrino nemen we de "groene"weg naar Selvino, Albino, Cene, Bianzano, Ranzanico, Casazza, Grone waar we, na ik weet niet hoeveel bochten naar links en rechts te hebben gehad, via Sarnico en Clusane weer terug zijn in Iseo. Na een prachtige autoroute komen we om 18.09 uur aan bij het verhuurbedrijf. Gelukkig, het hek is nog niet gesloten, het personeel nog niet naar huis dus wij kunnen de auto inleveren. We lopen terug naar het centrum waar we eerst wel een drankje verdiend hebben. Bij Cafe Lume wordt het drankje geserveerd met een bordje met lekkers. We begrijpen dat dit uiteindelijk wel in de prijs is begrepen.
Die avond eten we bij Cafe Leon d'Ore waar Jan neemt crepes als primi en ik ga voor de lasagne al forno. Onze secondi bestaat uit een zalmforel voor mij en Jan gaat voor de Wiener schnitzel. Samen met een fles Uberti Francesco 1, een bubbeltjeswijn uit de streek kunnen we terugzien op een geweldige dag.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.