Stadje uit tv serie van dokter Tinus

Nederland, Gorinchem

Vandaag naar Woerkom, zoals het stadje Woudrichem genoemd wordt in de tv-serie van dokter Tinus. In Gorinchem stappen we op de fiets/voet ferry naar Woudrichem. Er is een dorpsfeest. We besluiten eerst nog even door te fietsen naar "Slot Loevestein". Slot Loevestein ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als gevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Loevestein is onderdeel van de oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met aarden wallen, dubbele grachten, een bomvrij onderkomen, munitiekelder en een straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp.

De oversteek kan ook met de veerdienst maar even fietsen is toch heerlijk. Vandaag is het ook alweer zomers warm. 24graden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.