Wijnfeest in Bardolino

Italië, Bardolino

Het is 10.30u wanneer we op de fiets stappen. Nu eerst naar het station om de bus te nemen naar Bardolino. Eén keer een rit over hobbelde bobbel wegen is genoeg. De wijnfeestdagen zijn inmiddels officieel geopend. Eerfst maar eens en kop koffie met heerlijke assorti koekjes. Even laten kopen we voor €3,00 p.p. een glas en een draagtasje. Altijd handig bij een wijnfeest. Er zijn veel stands met de meest mooie wijnen. Het zijn vooral de verenigingen uit Bardolino die de wijn en kleine gerechten aan de man provberen te brengen. De één verkoopt, naast wijn, ook verschillende soorten papatine terwijl een andere vereniging pasta of broodjes beenham verkoopt.
Bij de stand van de bloeddonors worden een soort pastakoeken gebakken die belegt worden met mortadella of ham. Uit de speakers galmt muziek over de boulevard. Wat een gezelligheid.

We laten onze glazen vullen met en mooie rosé om vervolgens over te gaan op een rode wijn. Bij Zeni nemen we eerst een rode Classico. Een Classico uit 2013 met wel heel erg veel smaak. Na een tijdje zijn we erg benieuwd naar de superieur van hetzelfde wijnhuis maar niet nadat we eerst hebben geluncht. We gaan hiervoor weer naar "Al Porto". De spaghetti Al Porto zag er gisteren op het bord van een buurman wel erg lekker uit. Ondanks het feit dat ik geen groot liefhebber ben van mosselen wil ik dit gerecht toch proberen. Jan eet vandaag de tortellini met roomsaus en ham. Het is inmiddels een gewoonte geworden om een karafje wijn en een flesje water te drinken bij de lunch.

Terug naar het wijnfeest waar het steeds rumoeriger wordt en er meer bezoekers komen. Aan het eind van de middag nog een paar glazen Zeni superieur. En die ís lekker!!

Om 17.30u, na een mooie zonnige dag en gezellig wijnfeest nemen we de bus terug naar Peschiera. Na de uitgebreide lunch en alle lekkere wijntjes hebben we geen zin meer om te koken. Echt trek hebben we ook niet meer en nemen daarom een broodje.

Vanavond mijn boek uitlezen. " Donderdagskinderen" van Nicci French. Jan leest "de Delta deseptie" van Dan Brown.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.