De Grote markt en de deegroller

Italië, Iseo

Zoals in iedere vakantie willen we ook nu een markt bezoeken. De markt met streekproducten spreekt ons dan nog het meest aan.
Het centrum van Iseo staat vol met marktkramen waarbij die van kleding en schoen toch wel in de meerderheid zijn. Bij één van de eerste kramen zien we een Italiaanse deegroller, zoeen die je onder je handen doorrolt. Nu wordt het moeilijk want ze liggen er in 4 verschillende maten. Jan heeft hierover een speciale theorie en geeft aan dat ik het beste een grotere kan nemen. Met een deegrollen van €4,00 gaan we verder op pad. Op iedere markt zie je ook wel weer iets bijzonders, zo ook hier. De dame met haar ape met daarop een inschuifbare koelwagen verkoopt Dolce a Mare. Een mooi idee. Zo te zien wordt de wagen ook ingezet voor catering en events. Halverwege ons bezoek aan de markt, wanneer we al een tas vol groente en fruit hebben ingeslagen, lusten we wel een kop koffie met iets lekkers. Goed, het lekkers was uitverkocht of ziet er niet smakelijk genoeg uit en de koffie, daar moeten we wel 20 minuten op wachten. Vreemd hoor, alle tafeltjes zijn bezet, niemand heeft zijn bestelling nog ontvangen en....... Blijkt dat er 1 dame is die zowel de bestellingen aanneemt en klaarmaakt en ook nog zorgt voor het afrekenen ervan.Geen wonder dat het even kan duren. Ook al is het vakantietijd, als ik een kop koffie bestel wil ik daar geen 20 minuten op hoeven te wachten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.