Naar de markt in Crest

Frankrijk, Crest

We gaan op de fiets naar Crest, een tochtje van ongeveer 7 km. www.vallee-drome-.com/ot-crest. Het profiel van Crest wordt bepaald door de grote rechthoekige donjon (11e-14e eeuw), die vanaf de top van een heuvel het stadje volkomen domineert. Het is de hoogste slottoren van Franrijk.
Crest heeft tijdens de godsdienstoorlogen in Frankrijk veel schade geleden, waardoor veel verloren is gegaan. Het hoger gelegen oude Crest is te bereiken via de 124 treden tellende Escalier des Cordeliers. De benedenstad heeft een leuke winkelstraat met gevels uit de 16e/17e eeuw.

Op de markt worden veel "produit locale" verkocht zoals groente, kaas, vleeswaren e.d. Ook is er een kraam die onze aandacht trekt. Er worden een soort vierkante pannenkoeken gebakken met een vulling van spinazie (epinard), tomaat of vlees. Thuis het recept maar eens opzoeken. Het lijkt me wel iets typisch Frans maar ken het nog niet

Op de terugweg bij Intermarche gaan we de rest van het boodschappenlijstje halen.

Vanmiddag is Jan nog bezig net z'n calculatie. Hij berekent de prijs van 129 appartementen die in Leiden worden gebouwd genaamd "Kanaalpark".

Vanavond eten we Farfalle met tonijn, champignons en room. Een overheerlijke maaltijd. Beetje teveel gekookt daarom ga ik met het overschot naar onze Franse buren. Natuurlijk, die pan komt wel terug.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.