wandeling in Peschiera

Italië, Peschiera

Vandaag camper cleanen maar eerst ontbijten, lekker buiten in de zon. Tijdens de koffie horen we een muziekkorps. Het is hier nog steeds zomer. De jeugd krijgt zeilles. Een lange sliert van optimistjes varen over het meer.

De buitenkeuken doet nog steeds dienst. Voor de lunch maak ik een minestronesoep (Uit Simply Italian). Hiervoor halen we eerst wat groende bij de vendura,op de camping. Naast een supermarkt en de vele restaurants is er ook een groentewinkel met een ruime keuze. We gaan even buiten het hek, bij het Gardameer kijken. Als we teruglopen vraagt de bewaker ons naar een pasje. Dus dáár is het pasje voor wat we gisteren bij de receptie kregen. Sorry meneer, we zullen het de volgende keer meenemen.

Vanmiddag op de fiets naar Peschiera de Garda, een mooie stad. Peschiera's mooie haven en fort zijn gebouwd door de Oostenrijkers rond 1860, tijdens de Italiaanse onafhankelijkheidsstrijd. De oude gebouwen, kerken en ook de resten van opgravingen geven de oudheid van Peschiera aan.

Terug naar de camping. Ook bij een andere ingang, vanaf de promenade, staat iemand van de bewaking. Op vertoon van onze pas mogen we door. Met een glas rood en een boek nog even genieten van de zon.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.