Vertrek naar Camping Class

Italië, Lombardije

We verlaten Squaneto voor een tocht van zo'n 200 km noord-oost, richting Milaan naar Lago di Pusiano waar we voor enkele nachten kamperen op camping Class. De vallei van Squaneto doet ons denken aan Toscane. Piëmonte kenden we totaal niet maar is zeker een provincie waar we zullen terugkeren. Met de laatste foto's van deze mooie vallei gaan we op weg. Via mooie binnenwegen eerst nog naar Sassello voor de overbekende Italiaanse koekjes met de mooie papiertjes. Wat een schattig dorpje is dat. Typisch Italiaans met allemaal kleine winkeltjes. Van hieruit rijden we over de S334 naar Acqui Terme, ook een mooie plaats maar die bewaren we voor een volgens bezoek aan deze streek. In de buurt van Alessandria gooien we het stuur om. We bedenken om via Vercellie te rijden zodat we de rijstvelden nog kunnen zien. Uit deze streek komt de risottorijst. Via Milaan komen we aan het eind van de middag aan op de camping. Tussen 2 campingplaatsen door is ons uitzicht op het mer met daarachter de bergen van Palonzone(?) Fantastisch. Onze erste indruk can camping Class is tweeledig nl. het tioletgebouw heeft 2 tioletten en 1 douche maar ziet er schoon en goed uit. We staan dichtbij het zwenbad wat veel rumoer geeft. Ijn een mum van tijd zijn alle plaatsen om ons heen bezet door Italianen die blijkbaar hun weekend op de camping doorbrengen.

Om 18.30u. bestellen we een pizza. Ja, die willen we nu al. De houtoven is enkele uren daarvoor aan aangestoken dus wij denken dat het kan.
De Italiaan gaat om ongeveer 21.00u. eten. Het is maar wat je gewend bent te doen. Even daarna komt er van alle kanten harde muziek. Met m'n oordoppen in houd ik het voor gezien. Benieuwd of ik kan slapen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.