Op de fiets naar Sirmione

Italië, Sirmione

Het is 10 km. fietsen, een mooi tochtje langs het water en gedeeltelijk via het fietspad langs de grote weg. Langs de kust fietsend naar Sirmione, toren beklimmen en wandeling. De fietstocht is in ieder geval een stuk veiliger te fietsen dan tig jaren geleden toen we ook kampeerden aan het Gardameer. We stonden toen op camping La Quercia in Lazise. Na een koffiestop komen we aan in Sirmione. Het is warm en gezellig druk. Lijkt wel hoog zomer, zeker als er weer en boot met toeristen aankomt.

Het stadje Sirmione is gebouwd rond het kasteel Rocca Scaligert. Op de punt van het schiereiland staan Romeinse ruïnes. We wandelen naar de oostelijke punt van het eiland en genieten van het mooie uitzicht op het lago del Garda en van de olijfbomen.

Op één van de vele terrassen gaan we lunchen. Jan kiest een lasagne al forno die, zoals hij zegt, net zo lekker smaakt als thuis. Dat is een mooi compliment. Ik neem een tortellini met hamreepjes in een roomsaus. Echt heerlijk. Een glas witte wijn en een flesje water maken de lunch compleet.

Het dessert nemen we bij een gelateria. We kunnen kiezen uit veel te veel soorten. Wat dan wel weer mooi is, is dat we eerst een klein schepje mogen proeven. Of dat de keuze vergemakkelijkt? Uiteindelijk wordt het een mega hoorn met 2 smaken ijs nl. straciatella en amarenen. Vraag me niet hoeveel caloriën er in dat ijs zitten. We willen het niet weten. En de prijs, net als het ijsje nl. groot. €7,00 per stuk. We lijken wel niet goed wijs.

Het is 14.37u als we weer teruggaan naar onze fietsen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.