Een verrassing

Spanje, Sarria

Benedenbed

Enkele dagen geleden schreef ik wat weetjes over bovenbedden. Dat je ook in het benedenbed van een stapelbed voorzichtig moet zijn, heb ik vannacht aan de lijve ondervonden. Toen ik na mijn eerste slaap even wakker werd en het een beetje koud had, richtte ik me spontaan op om de slaapzak bij te trekken. Had ik beter niet gedaan. Ik knalde met mijn hoofd tegen een plank van het bovenbed. Ik was namelijk vergeten dat ik deze keer niet op het bed kon zitten wegens te laag. Ik voelde iets warms kleverig aan mijn hoofd: natuurlijk bloed. Op de badkamer de schade bekeken. Het viel nog mee. Een schram en een schaafwonde zonder dat er moest gehecht worden. Ik heb de wonde zo goed en zo stil mogelijk verzorgd en daarna rustig verder geslapen tot er om 6u15 ergens een wekker rinkelde.
 

Mooi groen

Daardoor kon ik ook vandaag om 7 uur bij zonsopgang vertrekken. Heerlijk rustig was het, nog niet al te veel pelgrims waren op pad. Ik koos voor de historische route. Een variant liep langs Samos, maar daar was ik vorige keer al geweest. Omdat we toch nog wat op hoogte zaten waren er ook nu weer heel mooie panoramas. We keken langs boven op een meer van wolken. Langs groene holle wegen vol mos, varens en oude bomen, voornamelijk knoteiken werden de hoofdwegen vermeden. Ook vandaag weer groepjes boerenwoningen bij elkaar waar de Camino sinds oudsher doorloopt.
Op een bepaald moment waren we natuurlijk zo ver gedaald dat we zelf in de wolken liepen, in de mist dus. Maar ook dat had zijn charmes.
 

Verrassing

Op zeker ogenblik, ik was niet zo heel ver van de stad Sarria, mijn bestemming van vandaag, gaat de telefoon. Mijn schoonzus Vera aan de lijn. Niets ongewoons, ze is erg betrokken bij mijn tocht omdat ze die zelf ook van plan is om te maken, maar dan van thuis uit. Ze vraagt nonchalant waar ik vandaag ben en hoe het gaat. Ik zeg goed, ondertussen al veel bekenden gezien die ik regelmatig ontmoet. “ Zoals wij nu!”, zegt ze met de telefoon in de hand terwijl hun wagen naast mij stopt. Ik was natuurlijk helemaal verbouwereerd en had hen hier totaal niet verwacht. Samen met Thieu was ze op weg naar Salamanca met hun Defender om dan door te trekken naar Portugal voor een 4x4-treffen. Ze vinden me toch altijd terug op mijn Camino, net als vier jaar geleden. Vermits het ondertussen toch al middag was hebben we op een terrasje in Sarria de verloren calorieën aangevuld. Ik zag daar opnieuw Wilfried terug en nodigde hem ook uit aan ons tafeltje. Omdat dat enkel telefonisch in het Spaans kon, heeft hij daar aan tafel ook mijn verblijfplaats in Santiago kunnen regelen. Ik kan terecht waar ik vier jaar geleden al was. Dank Thieu en Vera voor de ondersteuning van de pelgrim. Dank aan Wilfried voor zijn vlot Spaans.
 

Sarria

Een klinkende naam in pelgrimsmiddens. Deze stad ligt op 110 km van Santiago en van hieruit vertrekken heel veel pelgrims om het beoogde Compostelaat te kunnen krijgen, waarbij bewezen moet worden dat men minstens 100 km te voet afgelegd heeft. De volgende dagen zal het dus druk worden op de Camino.
Sarria bestond al vóór de Romeinse tijd als vesting van de Iberische stam van de Seurros. Koning Alphons lX stichtte de stad opnieuw in de 13de eeuw. Hij stierf er ook tijdens een pelgrimstocht naar Santiago.
Zelf logeer ik vandaag in de albergue van het Mosteiro de Maria Madelena na een wandeling van 19 km. Dit oorspronkelijk pelgrimshospitaal werd in de 13de eeuw gesticht door twee Italiaanse pelgrims. Ik zal vannacht voorzichtig moeten zijn, want het is weer zo een laag bed.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Wat een verrassing is dat om hen te ontmoeten. En samen nog even bij te babbelen en op adem te komen voor jullie allen aan de volgende trip beginnen. Thieu heeft veel trekken van ma en zeker zijn lach. Jij lijkt meer op pa. Het einde komt steeds dichterbij. Verzorg je kwetsuur goed en vannacht rustig aan. Goede nacht van ons drie uit Reppel. Thieu en Vera hebben jullie ook een blog ? Geniet allen verder.

Groetjes uit Reppel 2022-05-28 21:58:37

Wat een verrassing van formaat om Thieu en Vera 'tegen te komen'. Dat zal je veel plezier hebben gedaan! Geniet nog en wees voorzichtig, ook als je aan het slapen bent 😅

An, schoondochter 😉 2022-05-28 22:06:21

Het was grappig om je titel benedenbed te lezen. Leuk dat je Vera en Thieu bent tegengekomen. Geniet er nog van! Kusjes Jade😘😘😘

Kleindochter Jade 2022-05-28 22:08:39

Dat je zelfs in bed een ongelukje kan hebben had ik niet kunnen denken. Hou je taai en blijf genieten van je tocht

Jef 2022-05-28 23:06:23

<jaak, onze ruben is pas juist terug met zijn scholieren en vertrokken vanuit Sarria. Fijne camino verder. Groetjes Jos

jos coelmont 2022-05-29 00:02:19

Jaak, toch beter je fietshelm meegenomen om veiliger te slapen. Dit ongelukje gaat je zeker niet doen stoppen op deze schitterende camino. De laatste 100 zijn in zicht! Geniet er dubbel van.

Marc 2022-05-29 00:14:38

Fijne bedevaart verder!!!

Norbert De Kimpe 2022-05-29 10:10:15

Een stempel op je voorhoofd was wel niet echt nodig. Leuke verrassing van tjeu en vera. Het gaat al inkorten nu. De laatste loodjes, maar ik betwijfel of jij het als lood ervaart.

Germaine 2022-05-29 12:13:31

Jaak ik wist al lang dat ge een bijzonder sterk hoofd hebt: toch geluk gehad dat ge niet naar de dokter moest... Wat fijn zijn broer zo maar tegen te komen op de Camino

Yannick 2022-05-29 15:01:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.