Op de Camino Francés

Spanje, Estella, Navarra

Het wonder is geschied

Nog maar eens. Sint-Jacobus helpt zijn naamgenoot-pelgrim echt wel, of heeft hij Sint-Antonius ingeschakeld, de specialist verloren voorwerpen? Feit is dat vanmorgen net voor het ontbijt, toen ik het bed nog even schikte, mijn telefoon van tussen de zwarte sprei op de grond schoof. Gisteren waarschijnlijk daar geraakt bij het uitkleden. En natuurlijk had ik niet genoeg gezocht. Gelukkig had ik mijn nummer nog niet kunnen blokkeren.
Goedgezind als een klein kind dat zijn geliefkoosd speelgoedje teruggevonden heeft, kon ik de fiets op.
 

Winter en herfst

Voor de middag liep de route door mooie landschappen met heel stille dorpjes, onder andere eentje met de naam Indurain. De beroemde renner met die naam zou uit deze streek komen. Ik weet nu waar hij getraind heeft.
Tegenspeler vandaag was het weer. Een ijskoude noorderwind pal van voor met een kracht van 5. Bij afdalingen moest ik bijtrappen of ik raakte niet vooruit. Nu viel dat wel allemaal op te lossen door een paar versnellingen lager te schakelen en wanneer ik al op de kleinste zat, wat extra te duwen. Ik ben ondertussen wel al wat gewend. Bij een temperatuur van 7 graden voelde het echt winters aan. En dan waren er tussenin nog enkele buien die dan weer een herfstgevoel gaven. Gelukkig was er de mooie omgeving om van te genieten.
 

Puente la Reina

Op het middaguur was ik in dit beroemd pelgrimsstadje met de even gekende 900 jaar oude stenen asymetrische boogbrug, die in opdracht van de koningin werd gebouwd voor de pelgrims. Hier komen de Aragonroute en de route over Roncevaux vanuit St. Jean-Pied-de-Port samen. Ik heb dus de Camino Francés bereikt. Een pelgrimsmenu heeft de honger gestild. .
 

Estella

Deze stad, even westelijk onder Pamplona, was mijn doel gisteravond. Er zou daar een telefoonwinkel zijn. Ondertussen niet meer nodig, maar enfin. Door de lange middagpauze en het bezoek aan Puente la Reina, kwam ik pas tegen vijven aan. De refugios, hostals en het hotel die ik aandeed waren al volzet. Dan maar naar de toeristische dienst. Die verwees me door naar een hostal midden in het historische stadsdeel, dat gerund werd door een oudere mevrouw. Daar zou nog wel plaats zijn, want er was geen Wifi. En inderdaad, ik ben weer onderdak en nu ik mijn telefoon terug heb, kan ikzelf zonder Wifi.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Een goeie bewaarengel is onmisbaar voor een pelgrim Fijn om te horen dat alles in orde gekomen is met je telefoon Hopelijk draait de wind morgen en komt de zon er terug door Goeie moed verder

Jef Yskout 2018-05-03 22:06:22

Dat is wel heel grappig dat uw telefoon op dergelijke miraculeuze wijze terug verschijnt. Sterkte om verder te trappen! Nyree

Claes Nyree 2018-05-03 22:18:40

We zullen St.Anthonius een centje geven als we zondag in Bree in de kerk zijn. En wie zoekt vindt en morgen zal het weer wel goed zijn want het geluk is met je. Goede nachtrust en een gezellig ontbijt en vele pelgrims op je tocht morgen. Mia Leen uit Reppel

De 3 van tante Mene en nonk Jaak uit Reppel 2018-05-03 22:34:43

Wij zijn vandaag over het noorden van Spanje gevlogen en ik heb aan jou gedacht ( met een beetje medelijden toen ik de bergen zag en de vele wolken ook ). Maar gelukkig zijn er ook nog heiligen die aan je denken en je effectief helpen ;). Echt spijtig dat we 1000 km van jou vandaan verblijven want anders kwamen we je even opzoeken. Je doet het fantastisch, houden zo!

Mieke 2018-05-03 23:11:14

De gevreesde Pyreneeën hebben je niet kunnen tegenhouden. Verbaast ons dat? Knap gedaan Jaak. Hopelijk komt de Spaanse zon ze snel door.

Paul Caes 2018-05-04 16:26:11

Jaak, Ik vind het schitterend uw reisverhaal zo te kunnen volgen - il lees het met zeer veel interesse - succes verder

Yannick 2018-05-05 13:47:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.