Dag 17: Dimitrovgrad (BG) - Svilengrad (BG) 83 km

Bulgarije, Svilengrad

Na 10 uur onafgebroken slapen, nadat ik koortsig naar bed ging, was ik redelijk opgeknapt, in elk geval voldoende om weer op de fiets te gaan.
Het fietsen ging wonderwel goed, hoewel ik me voortdurend moe voelde, maar er zit duidelijk vooruitgang in. En dat met toch weer hele dag 30 graden.

Rond 15:00 uur moest ik beslissen of ik Griekenland in reed, of nog even 7 km door en dan toch nog in Bulgarije overnachten. Het stukje door Griekenland is maar iets van 30 km, waarbij er nergens een mogelijkheid is om te overnachten. Daarna dan over de grens naar Turkije en dat schijnt nog al wat tijd te kosten, dus besloten om in het laatste stadje van Bulgarije, Svilengrad, te overnachten. Luxe oord, vol casino's, Spa-hotels, etc. Hotel (€ 40) gevonden, wat toch iets schappelijker geprijsd was en toch prima in orde. Prijzen van € 250 per nacht is hier niets bijzonders.

Als ik terug kijk op Bulgarije, viel mij op, dat de mensen af en toe wat overgewicht hebben, de mannen kapsels met een lengte van 3-4 cm, net als in Nederland, terwijl in Servië voor de mannen er maar één model kapsel is: gemillimeterd. De dames in Bulgarije hebben diverse soorten kapsels, af en toe gedurfd, terwijl in Servië, iedereen lang stijl haar in een staart draagt. En is Servië is geen overgewicht. (Ik algemeniseer nou even hoor).

De auto's zie je hier in letterlijk alle merken, over het algemeen goed onderhouden en zo richting Griekenland/Turkije, steeds vaker paard en wagen.
In zowel Servië als Bulgarije wordt in café's en restaurants overal gerookt en iedereen rookt ook, een veel groter gedeelte van de bevolking dan in Nederland.

Van de huizen, is er geen enkele geïsoleerd, hoewel het 's-zomers bloedheet en 's-winters erg koud is. Muren zijn massief, geen spouwmuren en daken en vloer ook enkelvoudig. Zonnepanelen zie je zeer sporadisch.
Morgen op naar Griekenland en door naar Turkije.

Afstand: 83 km Rijdtijd: 4:58 uur
Gemiddelde snelheid: 16,69 km/h
Cumulatief: 1.448 km

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dank je Anke, leuk dat je me volgt!

Guus 2023-09-19 18:48:25

Ha pa! Je bent al een flink eind op pad, schiet goed op zo. Nog steeds mooi weer en aardige mensen dus dat tref je. Gelukkig weer fitter aan het worden. Succes weer met de volgende etappes. Grt uit Kroatië

Auke 2023-09-19 20:08:19

Dank je Auke, het gaat wat vlotter dan uitgerekend. Snijd af en toe bochtje af, als die over een heel slecht wegdek gaat, en dat is nog al eens het geval. Die routemakers kicken op gravelpaden en ik houd meer van asfalt. En dan maak je wat minder kilometers. Veel plezier verder in Kroatië en de groeten aan de fam.

Guus 2023-09-19 20:43:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.