Dag 3: Orvieto - Sinalunga 94 km

Italië, Orvieto

Lekker geslapen, na het ontbijt, om 8:30 uur op het zadel. Om 8:35 uur gaat het regenen, wat het de rest van de dag blijft doen. Tussen de middag Marian gebeld en in Kwadendamme schijnt de zon. Op enig moment kom ik op een modderig fietspad, eigenlijk niet te doen.
Na 30 km geaccidenteerd terrein, zowat 20 km heerlijk vlak. Na Umbrië, ben ik nu beland in Toscane, wereldberoemd om zijn glooiende landschappen en prachtige plaatsjes als Firenze, Sienna, San Gimignano, etc. Vanuit de auto zien de landschappen er inderdaad glooiend uit, maar vergis je niet in de steilte van de hellingen; die zijn hier niet mis en zijn vele kilometers lang. Merkwaardig is, dat als je bijvoorbeeld 20 km moet klimmen, je daar soms 2,5 tot 3 uur over doet, maar als je 20 km daalt, ben je in een klein halfuurtje beneden. Daardoor lijken de klimafstanden groter, maar dat klopt dus niet helemaal.

Aankomst in Sinalunga om 18:00 uur. Triptijd: 6:23 uur.
Gemiddelde snelheid: 14,77 km/h. Cumulatief: 263 km.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.