Dag 8: Ottensheim (A) - Hofkirchen (Dld) 117 km

Duitsland, Hofkirchen

Eigenlijk was deze zondag gepland als rustdag. Niet zozeer om uit te rusten, maar meer als reservedag. Soms heb je die nodig, bijvoorbeeld om je zitvlak wat te laten bijkomen, of om de fietsenmaker te bezoeken bij pech. Echter gewoon gefietst vandaag.

Om 8:50 uur vertrokken met een zonnetje en iets wind, die ook nog meestond.
Volgens de diverse weerberichten zou het eerst om 12:00 uur gaan regenen, dat werd later 14:00 uur en zou ongeveer tot de avond aanhouden.

Ik heb echter geen spetter gehad, op veel plaatsen was de weg flink nat van zojuist gevallen regen, maar op een of andere manier ben ik tussendoor de buien gefietst. Mooi mazzeltje.
Behalve toen ik op de camping aankwam, toen regende het wat.

Ook nu ben ik de Donau weer gevolgd, maar heb onderweg een paar keer alternatieven moeten zoeken, omdat het fietspad afgesloten was vanwege het hoge water, soms stond er wel 60 cm water op.

Nog voor de middag ben ik ongemerkt Duitsland binnen gereden, het is dat ik het op de kaart zag en ineens ook de auto's een D voerden in plaats van een A, anders zou je het niet weten.

Ik moest een keer met een veerpontje oversteken en om die op te roepen, moest je met een hamer op een ijzeren plaat slaan, wat een flink geluid gaf, prachtig!

Door het drukke, maar gezellige Passau, waar vele tientallen rivercruisers lagen door richting Noord-West, tot in Hofkirchen, jawel, weer aan de Donau. Ik sta nu op een camping die gerund wordt door een bemoeizuchtig oud vrouwtje, maar voor de rest oké.
Benieuwd wat het morgen met het weer gaat, er is voor vannacht en morgen weer regen voorspeld.


Afstand: 117 km Cumulatief: 719 km
Rijdtijd: 7:02 uur

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dag Guus, goed weer van je te horen. Die rug is wel vervelend. Zal toch niets te maken hebben met een andere zithouding t.o.v. je manier van zitten op je oude fiets. Is de geometrie van beiden identiek? Wat je nieuwe fiets betreft, merk je duidelijk verschil tussen de Rohloff naaf en je oude derailleur systeem? Of maakt het in de praktijk niet echt zo heel veel uit? Het allerbeste met je gezondheid en groet.

Aart 2023-05-15 11:17:13

weer ontzettend leuk om je reis te kunnen volgen. Met al die observaties en ervaringen. Eigenlijk ook wel heel bijzonder hoe je zo ongemerkt de grens over gaat. Weer iets om te beseffen wat vrijheid en veiligheid in Europa is. Sterkte met je rug! En die technische vragen over naven, derailleurs en geometrie laat ik maar over aan de echte kenners

jan Ennik 2023-05-15 16:05:14

Probleem met de rug is denk ik, ontstaan bij transport van fiets van parkeerplaats Brussel naar terminal. Stuur was al omgedraaid, krom over de fiets gebogen gelopen, etc. Direct daarna voelde ik het al. Fiets is weer geheel op mijn lichaam afgesteld, dus dat gaat allemaal prima. Met Rohloff merk ik niet zo veel verschil, tov derailleur,, maar wel betrouwbaar en lekker onderhoudsvrij

guus.fietst 2023-05-15 21:23:37

Dank je Jan, die grensovergangen, die er nog echt als zodanig zijn, betreffen inderdaad wat enigszins achterdochtige regimes. Ik denk ook dat de mensen daar iets minder vrij zijn. In Hongarije bestaat die vrijheid nog relatief kort en is soms nog wat bedenkelijk. Slowakije idem

guus.fietst 2023-05-15 21:26:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.