Dag 222: Almon.

Palestina, Almon

Jericho - Almon: 23 km. Totaal: 4822 km.

Het werd tegen mijn verwachting in, een van de mooiste dagen van de hele tocht. In de voormiddag weer een ruw stuk bergop met woestijnlandschappen. In de namiddag door het natuurpark van Wadi Quelt. Nog een beetje avontuur door een canyon langs een riviertje dat ik enkele malen moest oversteken. Ook nog een paar klauterpartijen over de rotsen. Bij het moeilijkste gedeelte had men wel haken als trapjes geplaatst.

Ik liep er haast helemaal alleen en ik begon me toch wat te haasten omdat de duisternis hier zo vroeg valt. Iemand gaf me de raad om beter een stuk asfaltweg te nemen, langer maar veiliger. Een automobilist waarschuwde me dat ik een boete kon riskeren omdat ik na 16 u nog in het park was. Toen de parkwachters me inhaalden wilde ze me meenemen in de jeep want ze moesten de poort sluiten. Ik zei dat ik te voet verder wilde. Het was amper een paar honderd meter tot het hek en ze lieten me toch stappen, als ik me maar haastte.

Het was een van de eerste keren dat al mijn water op was. Van al dat rushen en klimmen kwam ik zwaar vermoeid op mijn airbnb-adres. Ik vroeg dadelijk om een glas water. Door dat koude water voelde ik me niet al te best en vroeg om warme thee. Na een tijdje kwam ik er pas weer helemaal bovenop. Toch bijna in het rood gegaan!

https://m.youtube.com/watch?v=nORWGXtNXvk

https://m.youtube.com/watch?v=K6X2DDqgEu0

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nog een mooie serie woestijnfoto's. Erg mooie omgeving. Ben ook in het St.George klooster geweest op mijn weg Jeruzalem Akko langs de Jordaan.

Thijs 2022-11-20 00:13:47

Prachtig gewoon! Die bloempjes in de rotsspleten toucheren me! Mooi symbool dat het leven overwint! Mooie filmpjes ook!

TC 2022-11-20 14:28:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.