Dag 137: Kirklareli en dag 138: Üsküpdere.

Turkije, Kırklareli

Büyük Gerdelli - Kirklareli: 25km. Totaal: 3074 km.
Kirklareli - Üsküpdere: 18 km. Totaal: 3092 km.

Gisteren en vandaag ben ik geen enkele keer van de weg gesukkelt. Maar bij sommige wegen was het zo slecht dat ik liever door de maisrijen liep.
Dit is een gebied met een vernuftig irrigatiesysteem. Overal liggen kanalen en kanaaltjes, darmen en pompen. De waterwachters rijden met bromfietsen rond om de boel te controleren en aan de gang te houden. Ik denk dat de Turken er ook iets op gevonden hebben om het water naar omhoog te laten vloeien.

Voor een wandelaar geeft dat dan ook de nodige hindernissen: plassen en modder waar men door moet, soms bijna moerassen. Opletten dat men niet in een put trapt. Oversteken van rivieren met het nodige springen en klauteren.
Wat moet dat hier zijn als het eens geregend heeft?


OPGELET: de video van vandaag bevat schokkende beelden. Mensen die overgevoelig zijn voor dieronvriendelijke commentaren kunnen beter niet kijken en horen.
De auteur wijst alle verantwoordelijkheid af en legt de schuld bij de loebassen, die hem ook niet vriendelijke ontvangen hebben.
M.a.w: zij zijn begonnen!
De 3 opgenomen sequenties zijn onverknipt om een realistischer beeld te geven.
Nog meegeven dat deze beesten nog lieverdjes waren tegenover die in Roemenië. Deze kon ik nog met één hand filmen en mijn stokken heb ik niet nodig gehad.https://m.youtube.com/watch?v=6fZDiQV_Keg

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Les battons servent pour la marche, mais aussi pour se protéger des chiens qui peuvent être méchant.

Philippe 2022-08-11 20:25:32

Quel périple Paul , c'est un magnifique voyage et quelquefois dur pour ce randonneur infatigable que tu es ! La forme est là comme d'habitude pour la suite de tes aventures .

Jacky Leenaert 2022-08-11 21:12:44

Allez Paul, die kunnen toch niet "Hallo daar, wie ben jij?" vragen, en "Wij zijn nieuwsgierig, waar ga je naartoe?", die zeggen in de plaats gewoon "waf-waf" (weliswaar op z'n Turks, hé), met een kwispelend staartje en zonder te grommen. Ze zijn nog beleefd, g'hebt geluk dat ze geen Mechels verstaan! :-) Maar efkens serieus: ik snap wel dat dat bijzonder ongemakkelijk kan voelen, hoor... je kent ze niet, hé, voor 't zelfde geld bijten ze naar je knoesels, of vliegen ze je naar de keel...

Zwervende Eik 2022-08-11 23:14:01

Zo vloeken, Paul, en dat terwijl ge aan 't filmen zijt ...

Roeland Desaeger 2022-08-11 23:41:30

Foto’s blijven een opsteker om je route te volgen. Dit vanop afstand. Desalniettemin veel dank!! Je impressies vaak behoorlijk indrukwekkend. Ik gebruik het woord UNIEK. Groetjes.

Dag Paul 2022-08-12 10:57:38

amai....dit was bijna een horrorfilm!!!!...je hebt het erg goed aangepakt ...en ben je toch heelhuids uit deze benarde situatie geraakt...!indrukwekkend...

zoi 2022-08-13 18:52:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.