Dag 22: Bad Breisig

Duitsland, Bad Breisig

Villip - Bad Breisig: 27 km. Totaal: 459 km.

Jullie zijn allemaal zo'n echte schatten van kradelijke bloedems!
De 5 seconde regel op internet is heel eenvoudig: je hebt maar 5 seconden de tijd om de aandacht van de kijker/surfer/lezer vast te grabbelen, anders is hij weg en klikt hij door. Door te klikken hoopt hij elders zijn hang naar beloning (dopamine) te bevredigen.

In TV termen noemt men dat wegzappen. Om dit te beletten verknipt men de programmas tot behapbare stukjes zodat er kans is dat men na een korte verveling al weer beloond wordt met een ander (interessanter) onderwerp...

In marketing termen zegt men: You never get a second first! De eerste seconde van de eerste indruk is allesbepalend.

En op 't internet is dat dus 5 seconden. Na vijf seconden wordt je weggeklikt of... De eerste zin moet dus al iets bevatten dat de aandacht trekt en vast houdt. Twee zinnen zijn op 't internet al te lang. Dus vanaf hier mag ik dus onderuit gaan tegen de vissen spreken over grasgroene poolvossen in een godverlaten nostalgisch metrostation... ...
Geen kat die dat hier nog verder leest...

Maar ik ben echt verschoten dat Lucas ook nog geen reactie geschreven heeft dezer dagen (en ik heb er geen enkele geschrapt). Ik heb hem al zo dikwijls proberen wijs te maken dat hij zijn reacties moet beperken tot twee zinnige zinnen per week. Ik heb het hem al gezegd aan de telefoon, per email en in levende lijve. Niks kon helpen om hem te doen luisteren, hij ratelt maar door. Nu, als bij wonder, heeft hij het misschien toch begrepen.
Lange teksten, die altijd maar weer het zelfde herkauwen, duwen de foto's weg en beletten anderen om ook nog eens een origineel woordje te placeren. Philippe uit Frankrijk heb ik het ook al eens gevraagd en die begreep het meteen.

Anderen, die ik op de tenen getrapt heb, zal ik waarschijnlijk wel persoonlijk mijn verontschuldigingen aanbieden. Maar de dagen hebben maar 25 uren, he.

En vergeet UNICEF niet.
https://action.unicef.be/projects/1-cent-voor-1-km

https://m.youtube.com/watch?v=Pw7l9SR3kEg

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Lang gewacht. Zie eindelijk de Rijn . Op naar Bingen? Steeds verder.

Marcel 2022-04-10 23:03:11

Prachtige streek. Super, al 400km zonder echte problemen, mooie afstand gedaan.

Renilde. 2022-04-11 07:38:05

Hallo,hallo,hallo. Ik vind eindelijk tijd om je te beginnen volgen. En het begint goed. 2 zinnen mogen schrijven. Ik zal het onthouden, of toch proberen. Succes

Christine 2022-04-11 09:48:09

Dikke Proficiat!.... 400 KM !

zoi 2022-04-11 17:56:41

Niks uitvinding van het internet. Die 'first second' noemden de Romeinen destijds een 'captatio benevolentiae'. Vraag het maar aan Tiger Woods!

Toonbel 2022-04-11 18:33:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.