Dag 73: Simontornya.

Hongarije, Simontornya

Deg - Simontornya: 23 km. Totaal: 1698 km.

Vannacht had het goed geregend. In plaats van door de velden in de modder te gaan ploeteren, heb ik meestal voor asfalt gekozen. 't Was wel een snelle (90 km/uur) baan maar niet te druk. Voor vrachtwagens en bussen moest ik wel opzij gaan.

Vandaag eerste hete dag. In de voormiddag was het nog gedeeltelijk bewolkt en als ik mijn shirt met lange mouwen uittrok had ik niet dadelijk zonnecreme aangebracht. Ik had de voorbij dagen al wel veel zonder mouwen gelopen maar dan was er geen sterke zon. Als ik dan na de middag in de gaten kreeg dat mijn voorarmen begonnen rood te worden heb ik dadelijk gesmeerd. De zonnecreme schiftte een beetje in mijn zweet. Hopelijk komt het goed tegen morgen; want er wordt weer een hete dag voorspeld.

Het was dus vooral op zoek gaan naar schaduw. In de dorpen ligt het voetpad vlak naast de huizen, dikwijls afgescheiden van de rijweg met een beek en een stuk gras. Op dat pad vind je soms wat schaduw, en met een beetje geluk een kersenboom met lekkers.
Bijna alle huizen staan afzonderlijk. Lintbebouwing als in België bestaat hier niet. Zo'n dorp is dus redelijk uitgestrekt in dat strak stratenrooster. Ik weet niet of alles zo planmatig gebouwd is.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dat er meestal een verkoelende wind mag waaien. Steeds verder. Ik geniet van je verhalen.

Marcel 2022-06-02 19:03:36

Met de zomerse, centraaleuropese temperaturen in het vooruitzicht, toch maar terug voor een tijdje de luwte van de Donau-oevers opzoeken? En dus via N-O Kroatië, volgens het advies van een vorige reactie hier, verder richting Belgrado? Hou je taai! We supporteren hevig...

Toonbel 2022-06-02 19:23:43

Nog een beetje en Je bent in Kroatië..prachtig land om te wandelen.

Lucas 2022-06-03 11:33:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.