Dag 139: Pinarhisar.

Turkije, Pınarhisar

Üsküpdere - Pinarhisar: 16 km. Totaal: 3108 km.

Ik ben zeker nog niet aangepast aan Turkije. Ik vind mijn weg nog niet in de winkels. Ik moet nieuwe producten leren kennen. Het brood is alvast heel lekker en men heeft voedzame soep!

Wat ik al wel weet is dat de Turken de vriendelijkste mensen zijn die ik al ben tegengekomen. Men is echt geïnteresseert in de passant. Iedereen zwaait of stopt even met tractor of brommer om een praatje te maken... en dan is er de taalbarriere en valt het stil. Maar we glimlachen hartelijk. Ik zeg vooral 'Belgica', want meestal wil men toch weten waar ik vandaag kom en dikwijls vraagt men: 'Hollanda?'
Vandaag kreeg ik eigenlijk twee ontbijten geoffreerd. De mensen willen je overal helpen. Daar wordt je pas vrolijk van!

Vandaag werd het 30 graden maar het voelde wel heter. Er was weinig wind en ik liep als het ware in een zandbak.


De video van vandaag bevat beelden van de drie laatste dagen.
https://m.youtube.com/watch?v=36Djj_deBxo

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Je krijgt bijna de Zwarte Zee in zicht, al is hij gewoon blauw. Die honden zijn vreselijk, hoop dat dat de laatste keer was gisteren. Je moet zelf eerst een beetje Turk worden, dan gaat alles vanzelf daar. Pinarhisar ook doorgekomen. Ze bouwen wel overal die massa flats zoals Kirklareli, mensen wonen in tostie ijzers zo lelijk.

Thijs 2022-08-12 21:46:31

Mijn zoon vertelde dat er in Corfu, ook veel van die verwilderde honden waren. Je tocht blijft avontuurlijk, maar ook mooi. Steeds leuk je tekst, filmpjes en foto's te zien. Snap het, dat de taal moeilijk is. Binnenkort hier ook een probleem. Oekraiens kindje.

Renilde. 2022-08-14 08:59:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.