Dag 94: Domasnea. En dag 95: Mehadia.

Roemenië, Macoviște

Slatina-Timis - Domasnea: 26 km. Totaal: 2195 km.
Domasnea - Mehadia: 18 km. Totaal: 2213 km.

Ik ben eigenlijk een bergpasje overgestoken. Amper iets meer dan 300m hoog! Maar toch gevaarlijk omwille van de vrachtwagens.
Je loopt links van de weg, dan zie je het gevaar, denkt men. NIET WAAR: het grote gevaar komt van achteren van de snelle auto's die de vrachtwagens voorbij steken en rakelings langs scheren. Ze merken je maar op het laatste moment en zelf heb je geen tijd om weg te springen.

Mijn eerste overnachting in Servië heb ik geboekt voor zondagavond. Men zegt dat de grens oversteken aan de hydrocentrale op de Donau geen probleem zal geven. Afwachten maar.

Dat wil ook zeggen dat ik mijn telefoon niet kan gebruiken gedurende een drietal dagen. Ik neem mijn SIM-kaart er gewoon uit. Hopelijk vind ik dan WiFi in Servië. In Bulgarije kan ik terug mijn SIM kaart insteken. Dus: gelieve niet te bellen, ook niets inspreken op de voicemail, ik hoor dat pas met kerstmis, wanneer ik terug in België ben.

https://m.youtube.com/watch?v=JZ-kbykrQuM

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's. Heb de laatste dagen niet gekeken omdat ik ook onderweg ben. Grtjs uit Toscane.

Danielle 2022-06-24 19:21:39

Heel herkenbaar die voorbij razende voertuigen langs achter. Akelige ervaring. Ik hoop dat Servië voor jou meevalt. Ik vond het destijds heel aangenaam. Meestal is er 's avonds wifi. Heel relax wandelen zonder berichten.

Marcel uit Achel 2022-06-24 19:57:01

Ja ,struktuur in het verkeer zoals hier bij ons logisch lijkt, is daar on-overkomelijk! Je mag al tevreden zijn levend door zo'n gebied te kunnen paseren,..maar je ziet er in het filmpje formidabel uit na zo'n lange tocht.

Lucas 2022-06-25 13:45:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.