Dag 214: Irbid.

Jordanië, Irbid

Al Ramtha - Irbid: 21 km. Totaal: 4679 km.

De eerste stapdag is zeer goed meegevallen. Maher bracht mij tot aan de Syrische grens. Deze grenspost was reeds buiten gebruik voor de oorlog.

De Jordaanse bevolking is nog vriendelijker en behulpzamer dan de beste Turken. Er spreken ook meer mensen engels (of duits). Vele mensen stoppen om te vragen of ze me kunnen helpen. Ook een heel vriendelijke politieagent.

Bij de eerste winkel in Al Ramtha die ik binnen ging begon het al. Die man (ook duivenmelker) had reeds, enkele jaren geleden, in België op bezoek geweest bij een duivenkweker in Battel (gehucht van Mechelen)! Die Vlaamse melker had toen de wereldkampioene duif.
Ik mocht mijn blikjes drank niet betalen en kreeg er nog eentje bij. En natuurlijk samen op de foto.

In een restaurant met lekkere frieten/mayonaise toonde ik mijn site enzo aan die geinteresseerde mannen. Samen op de foto en niks betalen. Ik word hier een beetje binnengehaald als een beroemdheid.
Er is nog een auto gestopt om met mij selfies te nemen.

Ook meteen de eerste regen gehad in dit nieuwe land. Niet zo heel veel, maar het is behoorlijk koud geworden. Vanaf morgen (18°) zouden de temperaturen later terug naar omhoog gaan.

https://m.youtube.com/watch?v=NnDj7BvWCzQ

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Die grens ben ik dus nog overgekomen in 1999. Echt heel vriendelijke en gastvrije mensen daar in Jordanië. Met hun Engels is het nu nog veel beter zelfs. Vreemd lage temperatuur met 18 graden??? Succes gewenst!

Thijs 2022-11-09 20:08:30

leuk zeg dat het meevalt. misschien zouden ze wel beter naar een recyclagecentrum komen kijken ipv naar de duivenmelkers....

Danielle 2022-11-09 20:52:40

Het zal je wel deugd doen je contact met deze sympathieke, vriendelijke ' locals'... hartverwarmend...

zoi 2022-11-12 17:53:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.