Dag 14: Maastricht

Nederland, Maastricht

Genk - Maastricht: 25 (+8) km. Totaal: 291 km.

Vanmorgen lag er een klein laagje sneeuw, maar je moest goed kijken. Bijna heel de dag op het jaagpad naast het Albertkanaal gelopen. Maximum temperatuur 4 graden. Ik moest flink doorstappen om het een beetje warm te houden.

Toen ik dacht aangekomen te zijn, kwam ik tot de vaststelling dat ik een verkeerd adres in mijn gps gestoken had. Dus in plaats van vlug onder de warme douche te kunnen... moest ik er nog 8 km bij doen! Gelukkig was het toen al wat warmer en kwam de zon al halvelings piepen. En meteen ben ik dan de grens over.

Ik heb mijn bioritmen eens bekeken en inderdaad alles staat op zijn laagste. Maar er zijn ergere dingen dan 8 km verloren lopen. Zo vroeg een vrachtwagenchauffeur me eens in de industriezone van Mechelen-noord of ik een bepaalde straat kende. De naam zei me niets en ik vroeg of ik mocht kijken op zijn leveringsbon. Inderdaad die straat in Mechelen, die ik niet kende. Maar ik zag dat het postnummer uit 5 cijfers bestond. Met nog twee letters ervoor had ik het begrepen dat hij naar Mechelen moest in Nederlands Limburg! Zo'n 140 km verkeerd gereden!
Ik ga toch maar opletten want morgen of overmorgen moet ik inderdaad in Mechelen passeren.

https://m.youtube.com/watch?v=Aq_BkFKtMfQ

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Indrukwekkend verhaal over je vader, Paul! Dank voor het delen! En ik vroeg mij nu ineens af hoe jij je telefoon gaande houdt als je je gps zo lang gebruikt? Bij mij is die na een uur al plat als ik dat doe... Of heb je een powerbank mee?

Zwervende Eik 2022-04-03 01:00:13

mooi , ontroerend verhaal over je vader tijdens WWII...en een eerbetoon aan alle moedige mensen die vechten voor hun vaderland ...zo actueel nu !...

zoi 2022-04-03 14:26:22

Als er maar 8 kms op je totale traject verkeert ingeschat is , dan is dat geen probleem voor jou! Spijtig van het koude weer,.. en zeggen dat we al zo'n prachtig zonnig weer gehad hebben in het verleden..we blijven positief en hopen op beterschap. Ik ben zeker van dat jou vader een schitterend soldaat was, maar dat den bunker niet genoeg beton bezat...voor die tijd.

Lucas 2022-04-03 19:56:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.