Dag 37: Nürnberg

Duitsland, Neurenberg

Fürth - Nürnberg: 9 km. Totaal: 833 km.

Een halve rustdag om Nürnberg wat trager te bezoeken en kleren te wassen. Liep ook toevallig een Roemeens orthodoxe kerk binnen op deze tweede paasdag, voor hen.

Het is een raar systeem in Duitsland. De kleine voedingswinkels zie je niet meer, weggeconcureerd door Aldi en Lidl, die tegenwoordig vaak vlak naast elkaar liggen, mekander dood te doen.

De Duitse restaurants zijn 's middag meestal niet open. Het zijn de Italianen en Turken die me van voedsel voorzien. Gisteren nog een Griek, voor de afwisseling. En soms nog een McDonalds die open is. Deze middag voor de 4de keer in een week naar McDo geweest omdat er niks anders was. Zelfs hier in Nürnberg. Wel zijn er bakkers open.

Heb nog geen overnachting voor morgen. Ik ga niet te ver want men voorspelt weer regen. Wat wil je als je richting Regensburg gaat.

https://m.youtube.com/watch?v=mPahdQulVYs

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Weer een leuk speels filmverslag! Nürnberg ziet er een mooie stad uit. Groeten, Kris VuitZ

Kris 2022-04-25 21:47:02

Wat de winkeltjes en supermarkten betreft: ja, de supermarkten doen de winkeltjes dood - maar niet elkaar! Ze zoeken juist elkaars nabijheid op omdat ze verschillende doelpublieken hebben. Ik ging vroeger in ons dorp naar alle drie de supermarkten, elk voor welbepaalde zaken. Door bij elkaar te liggen trekken ze juist meer consumenten aan! 't Zijn echte concullega's... Mooi filmpje, weer, en de muziek heb je goed gekozen!

Zwervende Eik 2022-04-26 00:48:26

Wat de supermarkten betreft dat hebben wij hier ook, Aldi naast Delhaize en een beetje verder een Colruyt ,dus geen verschil met Duitsland.Tenslotte de kleine middenstander bestaat niet meer.Sorry efkes meer dan 3 secondenregel. Grt

Lucas 2022-04-26 08:06:41

Prachtige foto's met mooie muziek. Inderdaad een minikamer met smal bed... Geniet van je wandeltocht!

Renilde 2022-04-26 09:30:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.