Dag 128: Dimitrovgrad en dag 129: Konstantinovo.

Bulgarije, Dimitrovgrad

Stalevo - Dimitrovgrad: 21 km. Totaal: 2890 km.
Dimitrovgrad - Konstantinovo: 26 km. Totaal: 2916 km.

Vanmorgen brak het zweet me al uit nog voor de zon opkwam. Een laatste blik op Maps.me voor vertrek vertelde me dat ik 21 km moest doen... maar wat zag ik daar op het einde van het traject: een kort grijs stippellijntje dat aanduidt dat er geen weg is maar dat je vlak bij het einddoel zit. Alleen lag daar Maritsa tussen, de rivier. En geen brug te bespeuren. Dat zou minstens 10 km omlopen zijn. Dus een heel ander traject berekend langs de zuidkant en dan kwam ik op 26 km. Een dik uur erbij!

Wegens geen overnachtingsmogelijkheden moest ik weer de trein inschakelen. Ik liep dus vandaag met grote rugzak tot station Konstantinovo. Nam daar de trein tot Harmanli. En morgen loop ik in tegenovergestelde richting terug naar dat station. Enkel met een klein rugzakje. Vandaar keer ik dan terug naar Harmanli. Het is een noodoplossing om grotere afstanden te overbruggen. Meer dan 40 km is in deze hitte niet te doen, zelfs gevaarlijk.
Vandaag bleef het bij 32 graden en in de namiddag waren er gelukkig wolken.

Het station Konstantinovo is anders een belevenis op zich. Ik weet niet hoe lang dit spoor reeds in gebruik is, maar het station is vrij nieuw en reeds aan het verkommeren. Het ligt meer dan 1,2 km van het meest nabije huis en er is geen weg daar naartoe. Zelfs een 4X4 zou het moeilijk hebben. Maar de trein was exact op tijd. Geen wonder dat ik de enige reiziger was die daar instapte. Voor mijn rit moest ik omgerekend 0,80 € betalen. En van de treinbegeleidster mocht ik zelfs in 1ste klasse zitten! Morgen opnieuw proberen.


https://m.youtube.com/watch?v=UguZHtcwhZA

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Weer een leuk filmpje! Hoe lang nog tot Istanboel?

Kris V. 2022-08-02 19:53:19

Hallooo beste Paul Ik heb je vorige week gezien op Ring-TV. Fantastische prestaties en wat een inzet ... dikke proficiat en ik wens je het allerbeste en héél veel succes !! Ben jij een oud-medeleerling van de Wetenschappelijke aan het Sint Romboutscollege ? Zo ja ... misschien herinner je mij nog . Frans

Frans Van Steenwinkel 2022-08-02 21:35:51

@ Frans, Ja, dat issem. Wandelen 👣 is wel iets anders dan fietsen 🚲. Je mag nog reclame maken voor mijn goei zaak. Ik zit maar in een 1-mans ploeg en onze PR-man is niet zo best. Maar gelukkig, hij weet het zelf.

1cent1km 2022-08-03 08:59:13

Allez ge kunt na al de mindere momenten nog grappig zijn ook! Zo te zien stond er niet teveel volk te wachten in dat stationnetje..grapje.Hier ook snik heet 35°.

Lucas 2022-08-03 09:21:00

toch opgelucht dat....er toch een trein was en dat je tocht niet te lang hoefde te wachten....

zoi 2022-08-03 13:06:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.