Dag 126: Debar en dag 127: Stalevo.

Bulgarije, Parvomay

Cheshnegirovo - Debar: 21. Totaal: 2848 km.
Debar - Stalevo: 21 km. Totaal: 2869 km.

Elke dag hetzelfde scenario: vroeg opstaan, om iets na 6 uur vertrekken en tegen ten laatste 13 u de 20 km afgelegd hebben.
Gisteren ging de thermometer nog tot 33 graden, vandaag tot 32, maar het heeft deze namiddag geregend. De volgende dagen weer 33 graden en meer.

Ik dacht vanmorgen dat langs de oostkant van Plovdiv het land er veel beter aan toe is. In Parvomay nieuwe straten met mooie egale voetpaden. Bij het verlaten van het stadje zelfs een breed fietspad. Maar dat fietspad stopte na enkele honderden meters en de staat van de weg verslechterde met de minuut dat ik vorderde. Dan zo'n armoedig dorp Karadzhalovo en daarna een weg waar ooit asfalt lag en waar de auto's nu tussen de putten en bergen moesten door slalommen. Men heeft er een bord met 30km/u maximum gezet en de mensen die van hun auto houden, zullen zich daar wel aan houden.

In de dorpen staan veel ooievaarsnesten met jonge beesten die hun vleugels aan het testen zijn. Gisteren heb ik in de verte een massa ooievaars door de afgemaaide velden zien lopen. Ik schat dat het er meer dan tweehonderd waren.

https://m.youtube.com/watch?v=wzSRoZMtFn8

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Je schiet echt goed op nu. Nog even en je hebt "Het Midden Oosten" bereikt. Je houdt je goed ondanks de hitte. Hou vol! Mooie vlinders daar. Hier zelden een ooievaar gezien, daar misschien te veel?.

Thijs 2022-07-31 21:51:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.