Dag 117: Vakarel.

Bulgarije, Ihtiman

Elin Pelin - Vakarel: 18 km. Totaal: 2671 km.

Vandaag weer een kleine weg kunnen nemen, maar die werd altijd kleiner tot er geen weg meer was en ik in een riviertje zat. Volgens de gps kon dat niet maar de werkelijkheid was anders. Dan maar door dat riviertje verder op zoek naar de weg. Ik ben geen padvinder geweest maar met de hulp van gps toch weer op het juist pad. (Waarschijnlijk zou ik als totem 'Koppige Steenezel' gekregen hebben.)

Ik was dus weer in een bos terecht gekomen. Ik had last van vliegen en muggen. Als afleidingsmanoeuvre heb ik mijn gevoeg in de kant gedraaid. Alles was nog niet af- of opgekuist of er zat al een tiental groene vliegen aan de verse warme maaltijd.
Ondanks dat ik lange mouwen en broekspijpen draag, probeerden muggen mij te attakeren. Enkele van de ambitieuse soort prikten door mijn microfiber, maar dat was soms meteen hun laatste overmoedige daad.

In het filmpje zijn de twee laatste beelden van Vakarel. Misschien dat Thijs iets herkent (station), maar ik denk dat 24 jaar geleden het dorp er beter uitzag. Geen restaurant aldaar gevonden. Ik kon wel een grote spie pizza kopen die men in de plastic folie in de microgolfoven opwarmde. Weeral gered.

Er is een tweede artikel in Het Laatste Nieuws verschenen. Zie bij de foto's.


https://m.youtube.com/watch?v=koCCiGBLMNk

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Het station lijk ik wel te herkennen, vaag. Jammer dat het restaurant er niet meer was. Lekker muziekje.

Thijs 2022-07-20 23:16:56

Ik heb je verslag hier nu pas gevonden. Proficiat en tot later !

Roeland Desaeger 2022-07-21 10:14:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.