Dag 134: Edirne.

Turkije, Talatpaşa Mahallesi

Kapikule - Edirne: 21 km. Totaal: 3002 km.

Vanmorgen wat problemen gehad. Ik wilde niet de hoofdbaan nemen maar een kleinere weg langs de rivier Maritsa, die 'maps.me' me voorstelde.
Maar plots zaten daar drie soldaten die zegden dat ik niet verder kon. Ik wist niet waarom en zij vroegen mijn paspoort. Een heel moeilijk gesprek wegens mijn gebrek aan Turks en hun gebrek aan Engels. De vertaalapp bracht een beetje soelaas. Ik moest er ook nog mijn Sultanstrail paspoort bij halen om uit te leggen welke langdurige dwazigheid ik eigenlijk aan het doen was.
Toen zij mij duidelijk maakten dat 100 meter verder, aan de andere kant van de rivier Griekenland lag, werd ik me wel bewust van de realiteit. Hier kan men bij wijze van spreken naar Europa zwemmen.
Op hun aanwijzingen ben ik maar terug op de vervelende grote baan gaan lopen. Daar werd ik trouwens nog een keer gecontroleerd door de politie.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Als je zo vaak gecontroleerd wordt, ga je gauw een mondje Turks kennen, denk ik... Gewoon altijd dezelfde uitleg... :-)

Zwervende Eik 2022-08-07 17:57:35

De drukke grens met Europa brengt enig ongemak met zich mee begrijp ik nu. Laat dat de pret niet drukken! Geniet van het kleurrijke straatleven. Wel even anders dan Bulgarije.

Thijs 2022-08-07 23:05:21

Herkenbaar. Destijds ook gecontroleerd door soldaten op een officiële weg. Daarna nog een keer tot Istanbul door de gendarme. Jij hebt je leeftijd mee. Voor een "dede" (opa) hebben ze respect.

Marcel 2022-08-08 09:38:00

3000km je moet het maar doen. Whaw! De gewone mens in de straat is wel echt vriendelijk. Go go go

Danielle 2022-08-08 21:21:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.