Dag 215 Al Nueyima en dag 216: Jerash.

Jordanië, Al Nueiyima

Irbid - Al Nueyima: 18 km. Totaal: 4697 km.
Al Nueyima - Jerash: 18 km. Totaal: 4715 km.


Het waren twee dagen met hindernissen. Het terrein was geheuveld met een paar stevige kuitenbijters. En koud en warm. In de schaduw heb je de fleece nodig, in de zon moet die uit. We zitten hier trouwens op 600/800 meter boven zee.

Gisteren was het zoeken naar het hotel (geboekt en betaald met Agoda) samen met de broers die me een lift gaven, tegen betaling. Daar bleek de hoteleigenaar niks van mijn komst te weten. Hij werkt al maanden niet meer met Agoda. Hij had andere gasten. Dan maar een ander hotel geboekt en de man bracht me erheen. En direct reclameren bij Agoda en hopen dat ik mijn geld terug krijg. Hier betaal ik zowat het dubbele van de prijs van Agoda, maar ja, wat ben je met zo'n mooie aanbieding als het niet kan doorgaan!

Dan ben ik bij 'Cello&Cofe' gaan eten. Een dikke champignonsoep en een steak Stroganoff (wel in stukjes gesneden).
Nog even naar de supermarkt en vroeg naar bed want mijn verkoudheid is weer komen opdagen. Maar mijn maag voelde als een blok. Ik had zeer veel last, de vertering kwam niet op gang en ik heb een paar keren moeten gaan recht zitten.
En dan rond middernacht moest ik vliegensvlug naar toilet om over te geven. Die witte champignons waren pikzwart geworden. Ik verschoot en dacht dat ik asse aan 't kotsen was. Er waren ook wat spetters op de vloer en de witte deur. Er kwam geen water meer uit de kraan! Ik heb alles met wc-papier opgekuist. Daarna heb ik kunnen slapen. Vanochtend bijna niets gegeten en toch 18 km kunnen lopen.

En onder het motto: 'Bent u tevreden, vertel het anderen; bent u niet tevreden vertel het ons', ben ik terug naar restaurant 'Cello&Cofe' geweest om te zeggen dat ik dus ziek geworden was (en ik hoopte op een kleine compensatie). Het duurde wel even maar er werd serieus werk van gemaakt. Ik moest bij de directeur en zijn team alles gaan uitleggen. Er werd zelfs champignonsoep aangedragen. We zaten daar met zes ofzo om het probleem te bespreken. Koks werden ook erbij geroepen en de soep werd geproefd. Maar ik zag dat het wel andere soep was. Deze was dun en gemixt. Die van gisteren was dik en met hele stukken champignons. Misschien had men mij champignonsaus gegeven?
Toen begon ik mij te herinneren dat ik in Frankrijk ook eens fel ziek geweest ben en ik had toen een pasta in roomsaus gegeten. Het zou dus kunnen dat ik daar in het vervolg moet op letten.
Allee, de vergadering werd afgerond en we namen nog foto's. Ik had toch thee en een flesje water gekregen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Probeer de linzensoep eens Paul. Puur groenten en eet er falafels bij. Hopelijk herstelt je maag vlug en gaat het hoesten snel over. De kuitenbijters blijven komen. Marcel Dode Zee drijver

wandelmaten.jeruzalem 2022-11-11 19:12:43

hopelijk is je maag terug OK en je verkoudheid niet te erg....

zoi 2022-11-12 17:54:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.