Dag 25: Rettert

Duitsland, Rettert

Bad Ems - Rettert: 28 km. Totaal: 531 km.

De zwaarste dag tot nu toe. Zeker meer dan 30 km gelopen.
Het begon al goed met een wegversperring. Daarna in een bergbos was ik totaal verloren. Ik wist wel precies waar ik was en wist ook precies waar ik naartoe moest, maar de verbinding tussen die twee punten was helemaal zoek. Kwam het nu omdat ik op mijn zijde gelegen had om een foto te nemen en dat daardoor mijn hersenen niet meer in de juist hoek vielen? Ik was de navigatiekluts volledig kwijt. Ging eerst 50 meter naar links naar beneden tot ik op MAPS.ME zag dat het verkeerd was. Dan naar rechts, naar boven en over een omgevallen boom en dan zag ik dat het weer helemaal verkeerd was. Dan toch maar eens geprobeerd met Osmand en tot mijn grote verbazing loodste die er me, met wat haperingen, netjes uit. Op MAPS.ME zie je geen verschil tussen wandelpaden en hoogtelijnen, OsmAnd is daar wel van op de hoogte.
Dus wel veel tijd verspeeld. Om 12 uur had ik in theorie nog maar 6 km gedaan en nog 22 te gaan. En de hitte of het mooie landschap hielpen ook al niet veel. Precies om 18u het hotel binnen gestrompeld na een werkdag van meer dan 9 uur.
Gelukkig heb ik hier goeie kamer en lekker eten; zo hoort het.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Gisteren een intro navigatie gevolgd bij het Romegenootschap. Osmand won met vlag en wimpel. Spaar je krachten in de Teutoonse bossen.

Marcel 2022-04-13 22:50:36

Osmand is ook een blijver voor mij. Soms heb ik de indruk dat mijn batterij daarmee sneller leeg raakt. Is dat ook bij anderen het geval ?

Danielle 2022-04-14 01:02:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.