Dag 140: Vize.

Turkije, Vize

Pinarhisar - Vize: 26 km. Totaal: 3134 km.

HET ZIJN DE HONDSDAGEN.

Er kwamen vele reacties op dat raw filmpje van die honden. Maar dat stelde niks voor. Ik had alles onder kontrole (behalve mezelf). Dit zijn dagelijkse situaties. Die zwerfhonden maken deel uit van het landschap, zoals het zwerfvuil.
Toen ik vanmorgen om 6u30 uit het hotel stapte stonden er twee honden aan de deur en nog 3 andere in de directe omgeving, geen lawaai. Ik ging verder de stad door en zag nog wat honden, niks aan de hand. Er lagen er op het voetpad waar ik beleefdheidshalve met een grote boog omheen liep. Even verder gaven dan die vijf honden een concert waarvan een kort fragment vandaag in het filmpje. Bij het verlaten van Pinarhisar stonden er dan nog twee mij op te wachten (2de sequentie). En toen ik om 15 uur hier het hotel bereikte, maakte ik weer vijf honden van kleiner formaat wakker. Ze hielden op de parking hun siësta.
Ik schat dat ik vandaag zo'n 30 of 40 zwerf- of straathonden gezien heb en ik heb me niet 1 keer kwaad moeten maken.
Mijn tropenpet zet ik soms af want dat maakt hen bang. Ook mijn stokken natuurlijk.

Donderdag was er wel een gevaarlijke situatie. Ik had eigenlijk een verbodsbord genegeerd waarvan ik via mijn vertaalapp nog niet wist wat er nu verboden was. Twee grote honden kwamen recht op mij af gestolen, zonder teveel blaffen. Ik kreeg nog geen tijd om bang te worden of om mijn stokken in verdediging te brengen. Vlak bij mij hielden ze in want een boer was aan 't werk voor zijn boerderij en riep dat ik gerust verder mocht komen. Hij wees me de te volgen weg. Hier zijn de honden op hun eigen terrein. Had die man daar niet geweest...?

En deze middag kom ik een koppel fietsers tegen. Ze zijn onderweg van Berlijn naar Istanbul en dan verder hopelijk tot Vietnam! En wat hebben ze mee in een karretje...? Hun hond!
www.24kmh.com


https://m.youtube.com/watch?v=HrtwGIVwdgA

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.