Dag 196: Silifke en dag 197: Kizkalesi.

Turkije, Silifke

Ortaören - Silifke: 28 km. Totaal: 4291 km.
Silifke - Kizkalesi: 24 km. Totaal : 4315 km.


Maandag was een dag dat ik weer lichtjes in het oranje ben moeten gaan. Slechts drie uur regen maar ik was natter dan de dag ervoor.
Er waren ook kleine incidenten. Nog een paar honden maakten kabaal en eentje bleef maar doorgaan en zijn baas die erbij stond had er niet veel gezag over.
De bergachtige rijweg was erg smal en geen strook langs de berm. Men is trouwens veel tunnels aan het bouwen voor de nieuwe weg.

Op de brug over de Göksu rivier ging een camion even tegen de vangrail doordat een lange vrachtwagen uit de andere richting nogal veel over de witte lijn reed. Het gebeurde zowat 30 meter voor mij aan de kant waar ik liep over de brug. Ik kon geen kant uit en gelukkig had de chauffeur nog controle over zijn voertuig. Hij stopte na de brug om de schade op te meten. Over de reling springen was voor mij geen optie want ook Barbarossa heeft in dat woelige water zijn leven gelaten. De gedenksteen heb ik door de regen niet gezien.

In de namiddag was het weer bijna raak. Een achterliggende vrachtwagen stak twee camions voorbij. Hij toeterde nog maar er zijn zoveel auto's die toeteren. Gelukkig week ik toch iets uit naar links want een halve seconde later scheurde die wagen vlak naast mij en ik voelde aan mijn benen de hitte van de uitlaat.

Vandaag was er meestal wel een brede pechstrook. Veel bushokjes langs beide kanten van de rijweg om uit te rusten. Ik kon kiezen: met mijn gezicht in de zon of met mijn rug in de schaduw.


https://m.youtube.com/watch?v=OB90TPw-yIo

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Avec les belles photos que tu fais, la mer les palmiers 🌴 les fleurs .... J'ai l'impression que c'est un très grand ( club med ) Bravo Paul et courage. Philippe.

Philippe 2022-10-19 09:20:40

Zo'n kasteel in zee, dat hebben wij bij ons niet, he. Let toch maar op dat je niet aan je einde komt na zoveel kms , door zo'n dwaze chauffeur met zijn camion.

Lucas 2022-10-19 13:42:08

Een beetje verderop in oostelijke richting zag ik de plaats Tarsus liggen. Wikipedia bevestigde me dat deze stad de geboorteplaats was van de H. Paulus.

Toonbel 2022-10-19 16:33:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.