Dag 123: Stamboliyski.

Bulgarije, Stamboliyski

Pazardzhik - Stamboliyski: 22km Totaal: 2784 km.

De thermometer ging tot 36 graden, maar ik was om 12:30u al in de koelte. Vanmorgen was ik reeds om 6:30 vertrokken. Morgen hoop ik nog een half uur vroeger te vertrekken want in Plovdiv verwacht men 38 graden. Ik hoorde dat het alarmcode geel is in vele streken van Bulgarije.

Op het laatste heb ik nog stiekem een verbodsbord genegeerd en de treinsporen overgelopen. Daardoor heb ik toch enkele honderden meters gewonnen. Aan de andere kant lagen vier honden te rusten in de schaduw. Ze hadden me wel gezien maar verroerden niet. Toen ik ver genoeg weg was begon er eentje nog te blaffen; de lafaard!

Hoe dichter tegen Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije, hoe beter de infrastructuur. Ik heb de laatste dagen al op mooi asfalt gelopen. Wanneer men de bermen nog kon snoeien en maaien zou het bijna perfect zijn want ik heb weer een paar keer met mijn linkermouw in de stekels gehangen.

https://m.youtube.com/watch?v=uIjS9BHQW-w

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

De rivier " Maritsa ".;..de Franse zangeres Sylvie Vartan - van Bulgaarse origine - heeft een prachtig, nostalgisch liedje gezongen, eind jaren '60....: La Maritza ..

zoi 2022-07-26 20:48:58

U ziet maar , naar de markt toe rijden met paard en kar zoals men dat 60 Jaar geleden bij ons ook nog deed !

Lucas 2022-07-27 10:28:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.