Dag 192: Akgedik en dag 193: Mut.

Turkije, Burunköy

Kozlubucak - Akgedik: 24 km. Totaal: 4192 km.
Akgedik - Mut: 25 km. Totaal: 4217 km.

In drie dagen het Taurusgebergte over. Gisteren vrij gemakkelijk. Vandaag een hele hoop hoogtemeters bergop. Dat is het nadeel van mijn systeem. Als ik niet in de tegenovergestelde richting zou gelopen hebben, waren het zo'n 1200 hoogtemeters bergaf, nu ging het die meters bergop. Ik kreeg wel de mooiste landschappen op het laatste.

Vandaag dus zeer vermoeiend, zelfs met enkel kleine rugzak. Ik ben niet in het rood gegaan, maar toch diep in het oranje. Ik kon daarboven, op slechts 1300m vandaag, bijna geen adem meer krijgen. Ik voelde me niet kiplekker. De oorzaak van die flauwte kunnen ook die drie spiegeleieren en toast met dikke kaas geweest zijn die ik 's middags verorberde!

De temperaturen aan deze kant liggen veel hoger. Het was hier 29 graden en daardoor voelde ik weer het zweet van mijn benen lopen. Dat was lang geleden. Op de col was het natuurlijk frisser, maar volop zon.
Hier in Mut staan er palmbomen en ik heb ook granaatappels gezien.

Nog een paar linken herhalen:
Unicef:
https://action.unicef.be/projects/1-cent-voor-1-km

De Roze Mars van Pink Ribbon:
https://pinksupport.pink-ribbon.be/fundraisers/PaulVersteven34319


https://m.youtube.com/watch?v=duHljhKoNQo

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dag Paul, ik wens jou onderweg héél veel sterkte toe en héél veel natuurbeleving en ga je richting Middellandse zee? Welke stad is jou einddoel?

Andy 2022-10-14 22:01:16

Wauw, ik vond per ongeluk deze blog via Think Pink. Het allerbeste en heel veel succes!! Respect!

Jana 2022-10-14 23:04:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.