Dag 92: Caransebes. En dag 93: Slatina-Timis.

Roemenië, Caransebeș

Cavaran - Caransebes: 22 km. Totaal: 2248 km.
Caransebes - Slatina-Timis: 21 km. Totaal: 2169 km.

Gisteren weer veel verloedering en aftakeling gezien. Men laat de gebouwen van het kommunisme gewoon staan afbrokkelen.
Vandaag daarentegen mooie dorpjes gezien met veel bloemen, veelal rozen. Ook veel vriendelijke mensen die spontaan een gesprekje wilden beginnen. Dat lukt Echter niet met de taalbarriere.

Nog bijna elke dag kom ik een paar kerselaars tegen waar ik gretig mijn voordeel bij doe. Ik heb ook al kleine pruimpjes gezien maar dat duurt nog even eer die eetbaar zijn.

Daarstraks nog eens goed bekeken hoe Maps.me me op het verkeerde been zet. Zie de eerste schermafdrukken. Maps.me vermijdt absoluut de drukke autowegen. Ik heb vandaag zo'n stuk autobaan gedaan en dat valt nog wel mee. Er is nog een halve meter fietspad/pechstrook naast de witte lijn en dan nog wat berm. Een stuk van 1,8 km met de auto (foto 1) zou je te voet moeten doen met 50 km (foto 2)!

Iemand zei me ook dat ik beter zo snel mogelijk naar Servië zou gaan (over de Donau). Daar zijn meer bomen voor schaduw en er zitten geen wilde honden, zoals in zuid Walachije (Roemenië).

Ik bekijk het wel. Voor morgen (en overmorgen) vind ik nog geen slaapplaats. Misschien moet ik mijn slaapzak en matje gebruiken?

https://m.youtube.com/watch?v=FjawKYQc680

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Drukke weg. Ontspannen wandelen in de natuur. Schaapjes, goed geladen ezeltjes, leuke ontmoetingen. De taal, ja dat zal erg moeilijk zijn. Knap dat je de tocht op je eentje doet!

Renilde 2022-06-23 07:23:23

En pas op voor de boze wolf,..maar er zijn schaapjes genoeg om den buik te vullen. En Roemeens kan je ook al spreken ,ge zijt ne straffen kerel ,hoeveel honderde kms nog ?? Prachtige natuur!

Lucas 2022-06-23 17:07:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.