Dag 103: Vidin.

Bulgarije, Vidin

Gamzovo - Vidin: 24 km. Totaal: 2373 km.

Was om 6:30 u al de deur uit. Het was weer verschrikkelijk warm. Om 12 u zaten mijn kilometers er al op. Ik ging vandaag, met kleine rugzak, tot de plaats waar ik gisteren autostop deed en liftte vandaar weer terug. Om 13 u was ik reeds in Vidin.
Morgen vertrek ik nog vroeger om de hitte te ontwijken. Dan ga ik zuidelijk en een beetje bergop.

Soms vraagt men mij: 'Waarom al dat gedoe om terug op de plaats te geraken waar je de dag voordien stopte?'
Simpel. In 1976 ging ik te voet naar Rome. Ik deed elke meter te voet, maar toch, in Saarbrücken stak ik een drukke straat ondergronds over. Ik ging met de roltrap naar beneden en aan de overkant met de roltrap naar boven. Ik besefte het toen niet maar dat zijn de enige meters die ik niet gestapt heb, ik stond wel recht. Deze gedachte is altijd blijven hangen.
Te voet betekent voor mij: 'alles te voet'! Eens men een paar meters pikt, waar eindigt men dan...

https://m.youtube.com/watch?v=QuA-CEfEBWw

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dat heldhaftige beeld in Vidin ken ik. Hé, is er nu een brug tussen Roemenië en Bugarije, die was er toen niet en zijn mijn niet-gelopen meters op De Tocht. Nam het pondje naar Vidin.

Thijs 2022-07-02 20:10:12

Altijd leuk om in de ochtend je reisverslag te lezen. Knap filmpje van de zonnebloemen.

Kris 2022-07-03 08:29:45

Amaai, je bent al verder geraakt , als k mij goed herinner, dan de 1ste keer. Chapeau. Ik sta nog een heleboel verslagen achter maar kon het niet laten om je al te feliciteren. Ondanks hitte, droogte, vermoeidheid, honger, lastige voeten altijd maar verder. Als je zo voortdoet geraak je zeker wel op je einddoel. Ik duim voor je. Hier vandaag ook zonnig en wij hebben onze wandeldag, dus het wordt werken ipv wandelen. Dat ik ook voor het goede doel. Doe zo voort en veel groetjes

Christine 2022-07-03 10:48:34

respect voor de stappenfilosofie, volgende trip mss beelden maken met een kleine drone?

Petre Verplaetse 2022-07-03 11:57:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.