Dag 219: Iraq Al-Amir en dag 220: South Shuna.

Jordanië, Iraq Al-Amir

Amman - Iraq Al-Amir: 18 km. Totaal: 4771 km.
Iraq Al-Amir - South Shuna: 24 km. Totaal 4795 km.

Gisteren Amman verlaten in de regen. Toch nog bij McDonalds gegeten om 10 u 's morgens. De stad ging steeds verder weg en later volgde ik een rustige asfaltweg.
Ik had niets meer van mijn komende verblijf gehoord maar alles wees zichzelve uit. Bij een coöperatieve van creatieve vrouwen mocht ik overnachten. Normaal was het op hun boerderij nog enkele kilometers verder. Hun computer was kapot en daarom hadden ze niets meer laten weten. Ik kon daar ook eten. Dat werd een maaltijd in de keuken onder toeziend oog van vier vrouwen! Dacht ik, want wanneer ik toch eens opzij keek, zag ik dat ze alle vier met hun smartphone in de weer waren.
Ik die streek was het zo stil dat het sterk opviel.

Vandaag de mooiste dag van de hele tocht gehad. Ik liep vele kilometers door een driekwartwoestijn! Met klimmen, maar voornamelijk met dalen. Ik weet niet hoe hoog ik geweest ben maar het was fantastisch. Op het hele traject 1 auto tegengekomen. Had ik gisteren geweten waar ik voor stond, had ik misschien niet zo goed geslapen. Ik kreeg in het begin nog een beker water van een buschauffeur en op 't laatste een glas van een schapenboer en op 't allerlaatste nog een beker van de soldaten. Die beker had ik zelf gevraagd want ze hadden me weer een half uur bezig gehouden met controle. Op einde was er toch iemand die Engels sprak.

Ik sta voor de poorten van Palestina en voor de muren van Jericho. Nu nog een hoorn vinden om op te blazen. Misschien mag het ook op een leeg bierflesje?

Ik verblijf hier op een soort kampeerboerderij. Mijn bed op de eerste verdieping heeft muren van fijne gaasdraad, waar de hagedisjes opkruipen.

Nog drie loodjes.


Morgen komt misschien een video. Er is hier maar op 1 plaats stroom voor mijn smartphone.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Dag Paul Letterlijk en figuurlijk nog even te gaan! Je foto’s! In België impressies…….. Voor jou impressionante impressies…. (In geuren en kleuren) Denise

Denise 2022-11-15 11:05:55

Machtige heuvel-foto's Paul ! ..En je ziet er priecies naar het einde van deze reis nog jonger uit of is dat maar een idee ?

Lucas 2022-11-15 17:42:34

Wow!!! Aan de foto's te zien,moet dit een fantastische tocht geweest zijn door dat woestijn gebied!Prachtig!Ik waande mij zowat in het oude testament!Palestina...het beloofde land ........

TC 2022-11-15 17:48:57

Prachtig! Ook veel geluk in Israel, de laatste dagen van je tocht. Je hebt een fantastische reiservaring achter je. Kan je trots op zijn. En je ziet er beter uit dan toen je begon. Op naar Golgotha.

Thijs 2022-11-15 18:41:58

Hoi Paul Voor ons nog een loodje te gaan. Blij verrast dat je een mooie tocht hebt gehad en een uitstekend verblijf. Tot in Jeruzalem. Marcel en ine.

wandelmaten.jeruzalem 2022-11-15 19:13:38

Hallo Paul, war schon länger nicht auf deiner Seite - Ich bin sehr stauunt wo du jetzt schon bist und wie weit du schon gewandert bist. Wer ist die Seele? Ich wünsche dir auf alle Fälle alles Gute, schöne Zeit noch und pass auf dich auf. Liebe Grosse Norbert van der Modellfieger

Norbert aus Wien 2022-11-15 21:55:47

Wat mooie landschappen. Moet een ervaring zijn, daar te stappen. Speciaal, zo een slaapplaats. Je bent bijna op je einddoel! Knap en moedig van je.

Renilde 2022-11-16 06:22:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.