Dag 148: Istanbul (Eur.) en dag 149: Istanbul (Azië).

Turkije, Beyoğlu

Sultangazi - Istanbul (Eur.): 17km. Totaal: 3299 km.
Istanbul (Eur.) - Istanbul (Azië): 16 km Totaal: 3315 km.

Het liep helemaal niet vlot in Istanbul: het huis waar ik een kamer betaald had, was in renovatie. Ik kreeg toch een kamer daar in de buurt. Toen ik na het eten terug kwam vond ik die kamer niet meer. Ik had de sleutel al in drie deuren gestoken maar die paste niet. Bleek dat ik het hotel al een paar huizen voorbij gelopen was.

Ik kon in Trivago geen hotel vinden op de Aziatische zijde. Iemand van de toeristische dienst heeft me uitgelegd dat ik moest zoeken op een gedeelte van de kaart. Europa krijgt voorrang.

En schoensmeer om mijn stapschoenen te onderhouden heb ik ook ergens gevonden. Ik werd wel zeven keer naar een andere winkel gestuurd en op 't laatste was het 'yok'... noppes.

Ook de brug te voet oversteken is me niet gelukt. Heb nog een paar maal getelefoneerd maar wegens taalproblemen ben ik er maar mee gestopt.
Ik heb dus vandaag de kortste ferry genomen en zit definitief in Azië. Ik hoop vlug weg te zijn uit deze drukke stad want ik heb nu wel mensen, auto's en gebouwen genoeg gezien voor een half jaar.

UNICEF:
https://action.unicef.be/projects/1-cent-voor-1-km

https://m.youtube.com/watch?v=lA_eJZkMrhE

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hoera! Je hebt Azië gehaald, neem een gebakje! Zeker verdiend!!! Welk een blokkendoos architecten bouwen al die steden vol. Die moderne moskee is dan nog wel aardig in vergelijk. Heel veel sterkte verder.

Thijs 2022-08-28 19:08:51

Hey Polle, Proficiat, Europa is achter de rug! Hopelijk vlot het in Azië minstens even goed! Ik kijk er naar uit om je Aziatische avonturen te kunnen lezen. Bedankt ook voor de prachtige foto’s en filmpjes.

Stephan 2022-08-28 19:47:46

Ik heb je actie nog eens op mijn Facebooktijdlijn gedeeld, misschien komen er nog wat centjes voor Unicef binnen...

Zwervende Eik 2022-08-28 22:37:50

echt fantastisch ....nu ben je in AZIE !!!!!.... wat een prestatie! ...mijn bewondering wordt met de dag groter.....

zoi 2022-08-30 19:06:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.