Dag 36: Fürth

Duitsland, Fürth

Markt Emskirchen - Fürth: 25 km. Totaal: 824 km.

Na een stevig ontbijt van spek, worstjes en een ei ging ik er al vlug tegen aan... in de regen, en dat viel heel erg tegen.

Ik moest de hele tijd denken aan een boek van Ismail Kadare waarin hij beschrijft, in drie pagina's ofzo, hoe een regendruppel op het dak valt en zo in de dakgoot, regenpijp enz... tot in de rivier geraakt. Daar moet je toch al wat woorden en letters voor hebben om het zo lang vol te kunnen houden. En dan was die rivier nog niet belangrijk, maar wel de brug.

Zo'n lief klein regendruppeltje dat langzaam van je kap afschuift en dan probeert binnen te dringen, onder je rugzak of door je regenvestje om ergens in je onderbroek te blijven zwalpen en dan in je broek langzaam naar beneden sijpelt en daarbij nog ambities heeft om je sokken en schoenen te attaqueren. Op zijn weg een spoor van verkilling nalatend.

Gelukkig was er om 12 u een Grieks restaurant dat de onderkoeling kon voorkomen. Mijn handen waren zo versteven van de kou, dat ik mijn pepsi-glas niet met één hand kon optillen.

De zon deed moeite, maar met zo veel wolken is daar geen beginnen aan.
Hier in Fürth zit ik in een piepklein kamertje, meer een veredeld konijnenhok. Maar het is hier stikkend warm.

https://m.youtube.com/watch?v=eOUin_xFRm4

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.