Dag 68: Aszar.

Hongarije, Ászár

Nyul - Aszar: 33 km. Totaal: 1569 km.

De Hongaren zijn totaal niet geïnteresseerd in wat ik doe. Ze kijken nog niet op of negeren me wanneer ik passeer. Soms krijg ik toch eens een hoofdknikje of een korte goeiedag. Ze zijn eigenlijk een beetje onvriendelijk, die Hongaren.

Gisterenvoormiddag nochtans, in de binnenstad van Gyor was er een vriendelijke dame die wel interesse had in mijn project. Ze vroeg me spontaan hoe het met me was en of alles goed ging. Ik knikte vrolijk van 'ja'. Dan fluisterde ze me toe, alsof het een geheim was, ... iets van haar 'ex' ofzo. Ik keek vragend en weer fluisterde ze '...eks'. Ik schudde van 'neen'. Hoe zou ik ook de problemen met haar ex kunnen oplossen? Ze keek teleurgesteld. Ja, in familiale zaken kan zo'n eenzame langeafstandswandelaar toch niet tussenkomen. Hoe naief kan toch iemand zijn! Trouwens ze was ook niet zo appetijtelijk, met die brede spleet tussen haar voortanden.

Achteraf was ik toch een beetje gecharmeerd dat zo'n dame bij het eerste zicht op mijn figuur al merkte dat ik iets waardevol kon betekenen. Toch een lichtpuntje op zo'n lange wandeldag.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

In Gyor heb ik nog een nachtje doorgebracht, een kamer met Madonna op de TV. Dat geslotene van de lokale bevolking vond ik in Bulgarije juist heel erg. Maar het went wel.

Thijs 2022-05-28 21:34:11

Whoehaha, WAT een verhaal! :-D

Zwervende Eik 2022-05-29 00:22:19

Zijn dat paarse klaprozen? Nog nooit gezien. Toch prachtig zo gekleurde velden! Lijken in Hongarije geen rugzakwandelaars te kennen.

Renilde 2022-05-29 07:05:54

Ze zijn ook allemaal niet vrolijk als de Belgen en de Nederlanders ! Misschien komt dat ook door de huidige oorlogs-toestand...

Lucas 2022-05-29 07:08:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.