Dag 15: Valkenburg

Nederland, Valkenburg

Maastricht - Valkenburg: 15 km. Totaal: 306 km.

Omdat ik me gisteren een beetje geforceerd heb, deed ik het vandaag wat kalmer aan. Ik heb nu trouwens wel echt een kleine blaar.

Om te navigdren gebruik ik 'MAPS.ME'. Een zeer eenvoudig programma. Mijn gps-functie staat wel altijd aan maar ik navigeer niet constant. Geen stem die zegt 'hier naar links' of 'aan de splitsing rechts houden'. Ik gebruik het als een kaart en probeer te onthouden na hoeveel kruissingen ik links moet of hoe lang rechtdoor. Daarom loop ik dikwijls verkeerd. Ik haal wel honderden keren per dag mijn smartphone te voorschijn.
Naast 'MAPS.ME' gebruik ik soms 'Osmand' om aanvullende info en ook in geval dat ik een track volg. Met Osmand kun je veel meer doen maar je vindt er niet altijd je weg in. Loopafstand meten bij MAPS.ME in 4 klikken, bij Osmand minstens in 8, en je moet ze dan nog weten te vinden.
Daarnaast gebruik ik nog Google MAPS om eten of horeca te zoeken, online. Ook openingsuren nagaan zodat ik niet voor gesloten deuren kom te staan.

Mijn batterij houdt het vlot een dag vol, zelfs met filmen en telefoneren. Maar ik heb wel een powerbank mee en ook een reserve smartphone. Zonder smartphone ben ik praktisch verloren. Ik heb geen enkele kaart bij. Als ik mijn phone verlies weet ik niet meer waar ik gereserveerd heb, weet ik niet meer waar naartoe.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Leuk, je doet ook Nederland nog even aan. Valkenburg en Maastricht zijn best een bezoekje waard. Je hebt weer een paar pracht foto's gemaakt. Tja, die smartphone is een veeleisend hulpstuk. Voor en nadelen kleven aan elke uitvinding, de een wordt er rijker van, en de ander steeds armer. Maar voor hotels en jeugdherbergen te vinden lijkt het mij wel een goede hulp. Vooral verderop in Europa. Goed, je bent al in het volgende land aangeland. Dan is Duitsland vlakbij. Sterkte verder.

Thijs 2022-04-03 22:21:27

Wat een mooie kiekjes weeral, kijk er alle dagen naar uit :)

Peter Verplaetse 2022-04-03 23:19:42

Wow, twéé smartphones, I'm impressed... Ik word al zenuwachtig van ééntje... ;-D

Zwervende Eik 2022-04-04 00:34:02

De navigatiekeuken van een pelgrim. Herkenbaar. En jij hebt mij verrast. Ik dacht : jij loopt via Voeren Duitsland in. Ik wens jij Abendbrot in Aachen. En veel stevige Duitse ontbijten. Blaarloos verder.

Marcel 2022-04-04 10:34:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.