Dag 141: Saray en dag 142: Sefaalan.

Turkije, Ayaspaşa Mahallesi

Vize - Saray: 22 km. Totaal 3156 km.
Saray - Sefaalan: 18 km. Totaal: 3174 km.

Twee dagen heb ik op de grote baan gelopen en het was helemaal niet druk of gevaarlijk. Gisteren was het nog heet tot 29 graden en 's avonds heeft het geregend. Men voorspelde ook regen tot de ochtend en daarom heb ik nog eens ontbijt genomen, in het hotel om 7 uur. En wie zit daar nog? De Nederlander Lars, op de fiets naar... Istanbul! Hij volgt ook het Sultanstrail. Na het ontbijt wilde ik natuurlijk vlug vertrekken en we zouden mekaar onderweg wel weerzien. Ik heb heel dikwijls achterom gekeken en geen Lars te bekennen. En dan besefte ik dat Lars het Sultanstrail volgt, en ik loop voor de gemakkelijkheid op de grote baan. Lars niet meer gezien dus.

Gisteren had ik twee Oostenrijkers ontmoet op de fiets naar Istanbul. Even mee gebabbeld. Ook werd ik uitgenodigd voor een thee in een winkel van Kavacik.

Er zijn geen hotels in deze buurt en ik probeerde bij 'Sincap Evler' iets te versieren. Dat is een tweedeverblijven park. De bewaker aan de ingang zei dat dit niet mogelijk was: prive bungalows. Wegens de taalmoeilijkheden riep hij een jongeman die zeer goed engels sprak. Misschien was er een mogelijkheid bij hen, maar zijn vader zei aan de telefoon dat het niet kon.

Dan maar verder. Er is een camping even verder en juist wanneer ik die bereik begint het te stortregenen. Ik ben toch al onder afdak en gelukkig is er een materiaallokaal waar ik mag verblijven. Het is weer geen luxe maar ik ben gered. Er staat een sofa en er is water en electriciteit. Om zes uur kan ik hier eten.

Nu om 17 u regent het opnieuw en ik denk aan Lars die momenteel misschien met de fiets door de modder aan 't ploeteren is!


https://m.youtube.com/watch?v=mk9Q6lwpGXs

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

hallooo beste Paul Ik heb je project doorgestuurd naar een 12-tal oudleerlingen van onze klas in het College. Vooral Rudy Liekens heeft gereageerd omdat hij u een paar keer heeft gesproken op het recyclagepark. Hij is blijkbaar ook op de hoogte van uw vorige stapondernemingen. Hoe gaat het ondertussen ? Alleszins ... nog veel verder succes en tot hoors Frans

Frans Van Steenwinkel 2022-08-14 17:52:29

Bedankt Frans. Weeral 12 potentiële donateurs voor Unicef. We blijven doorgaan.

1cent1km 2022-08-15 16:05:29

Jij geraakt helemaal in Turkse sferen. Het is een plezier jouw verslagen te lezen.

Marcel 2022-08-15 16:54:28

Istanbul komt in zicht, nog even doorzetten. Goed geslapen daar in die kamer? Stond zeker niet op booking.com? Sterkte!

Thijs 2022-08-15 18:55:25

Istanbul-Constantinopel..die song is jou vermoedelijk ook bekend..hier ook 32 gr puffen, maar morgen eindelijk een beetje nattigheid.Schitterende weergave van jou dag-trip..al 3175 kms wauw!

Lucas 2022-08-15 20:37:33

Paul, nous avons le même âge mais j'ai l'impression que je suis un vieux à côté de toi. Bravo tu as bravé les chiens 🐕 et beaucoup de choses .

Philippe Bournizien 2022-08-16 21:04:57

hello paul. you drank our tea. It was so nice to know you. We would like to be more hospitable, but you had plans and a way to go. When you come to Turkey again, we are always welcome and you can be our guest. All the best, what you do is very meaningful, I congratulate you for it. hope to see you stay healthy

Emre özgün 2022-08-18 17:31:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.