Dag 208: Azganlik en dag 209: Iskenderun.

Turkije, Hatay

Dörtyol - Azganlik: 18 km. Totaal: 4571 km.
Azganlik - Iskenderun: 18 km. 4589 km.

Het waren twee dagen op de grote weg, met veel stof en soms vuiligheid van de industrie. Op het laatste enkele kilometers langs de haven. Van de zee heb ik niet veel gezien wel later op de promenade van Iskenderun.

Met video's zal ik wat zuiniger moeten zijn. Wanneer ik aan het monteren ben wordt mijn mobieltje zo warm dat je er twee eieren kunt op bakken (1 langs elke kant van het toestel). Eenmaal is mijn gsm uitgevallen. Ik wil toch het risico niet lopen dat ik zonder smartphone val, en zeker nu niet wanneer ik moet vliegen.

Vandaag nog eens naar de 'kuaför' geweest. Het was een Armeniër en hij sprong rond mijn hoofd als een pingponger rond de pingpongtafel. Ik denk dat hij een record wilde breken. Hij vroeg of hij mijn wenkbrauwen ook mocht doen en ik stemde in. Daarna begon hij ook mijn oren en neus te waxen. Amaai. Ik verkoos toch het schaartje wanneer hij mij de keuze liet om mijn neusharen te waxen of te knippen.
Ik vreesde dat hij ook het haar op mijn tanden zou aanvallen, maar dat heeft hij niet opgemerkt. Gelukkig want ik zal het wellicht nog nodig hebben.
In de finale dan nog eens met de toorts vuur in mijn oren geblazen en nog wat reukwater om te blussen. En heel deze vertoning kostte minder dan vijf euro!

https://action.unicef.be/projects/1-cent-voor-1-km

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dat bezoek aan die 'kuaför', daar had ik bij willen zijn! :-D

Zwervende Eik 2022-10-31 18:28:10

Vermoed, dat waxen van neushaartjes erg pijnlijk is. Weer mooie foto's !

Renilde 2022-10-31 19:21:31

Morgen een foto van het resultaat hè

Danielle 2022-10-31 20:39:46

C'est un parcours sur route et autoroute, les pieds doivent s'échauffer. Bonne continuation Paul et bravo.

Philippe 2022-11-01 08:03:47

Wat een ervaring bij de kuaför.Amai een heel ritueel. Goede vlucht naar je volgende bestemming!

TC 2022-11-01 15:45:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.